Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Annaszymczak jestem z toba BUZIOLE
-
Anitap mam nadzieje ,ze gdzies wyjechalas bo ta cisza mnie niepokoi POZDRAWIAM
-
Kasiorek jutro bedzie lepiej juz z gorki BUZIACZKI
-
Do ania 57
modle sie za was i bardzo sie ciesze ,ze chociaz w taki sposob moge wam pomoc ,ale to w wiekszosci wasza zasluga BO jestescie twarde ,silne i uparte dziewuchy i tak trzymac to w was jest sila, ktora pcha was do przodu a MARYJA nam w tym pomaga Bogu niech beda dzieki .
Mikra43 bole minal cierpliwosci mnie tez nogi bola ,ale na wysokich obcasach chodze Sprobuj naprzemienny prysznic robic Pozdrawiam
Do krystyna57 widze ,ze wiele przeszlas i jestes przykladem ile czlowiek moze zniesc ,ale co nas nie zabija to wzmacnia BUZIAKI JESTES WIELKA
-
DO PRZEMO667 Nie rozmyślaj za dużo najważniejsze że mamę lecząi są skutki.Odsuń te czarne myśli a całą energię poswięc na to że masz mamę i cieszcie się każdym dniem.Ja moją mamę straciłam jak miałam 11 lat a jak miałam 16 lat to zmarł mi tata było ciężko ale uwież mi wszystko może człowiek wytrzymac mialam jeszcze młodszego brata dla którego byłam całą rodziną.Trzymaj się pozdrawiam.
-
Do Ania 57,
Witam ja tez naleze do tych co lubia wysoki obcas, ale niestety bole mi na to nie pozwalaja, nawet slomiana koturna nie wysoka to dla mnie tera wyzwanie. Aniu napisz jak dlugo trzymaly cie te bole nog. Pozdrawiam serdecznie.
-
Jasiu dzieki Twojej modlitwy dziś pierwszy raz od zachorowania poszlam do kościoła w butach na dośc wysokich koturniach i nie bolały mnie nogi.W maju na wnuczka komunii musiałam iść na plaskich bo nie dałam rady ,jak zalozyłam te buty co dzis byłam w kościele to poczułam bólw nogach musialam zdjąć. MARYJO DZIĘKUJEMY CI ZE POMAGASZ NAM ŹE OCIERASZ ŁZY.DZIĘKUJEMY CI.
-
Witam, w niedzielny poranek.
Kasiorek w szpialu pielegniarki mowily ze niektorym pomaga ssanie kostek lodu, sprobuj moze to ci ulzy. Z czasem sie przyzwyczaisz ze po chemi masz pare dni wyjetych z zyciorysu, ale juz powolutki do przodu.
Przemo, glowa do gory, jest dobrze!
-
Witajcie z rana, dziekuję Jasiu za słowa otuchy, wczoraj bolały mnie stawy ale po ketonalu przeszło i jest ok tylko te mdłości. Nie daje rady bez tabletki przeciw wymiotnej bo chce mi żołądek wyrwać z żółcią!!!!. To 3 dzien mam nadzieje ze jutro bedzie juy lepiej.
Przemo, witaj znowu, my wszystkie mamy takie pytania dlaczego my? No cóż nie zbadane są wyroki Boskie, ważne że nas leczą i dopóki chcą to będzie dobrze.
-
POZDRAWIAM moje stokrotki zycze BLOGOSLAWIONEJ NIEDZIELI ide sie szykowac do kosciolka bo u nas dzisiaj wielka uroczystosc mlodziutki ksiadz z naszej parafi ,ktory mial 3 tyg temu swiecenia we Francji bedzie odprawial msze BUZIOLKI DLA WSZYSTKICH