Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
makro000 ja mam nadzieję, że pracując w szpitalu i to wiele lat będę miała powrót do pracy. A wcześniejszy mój powrót nie jest taki prosty bo jednak idąc na 12 godz. dyżuru na oddział zabiegowy i to dniówki często pojedyncze,fizycznie trzeba być w super kondycji. A zresztą jeszcze nie wiem co mnie czeka po kontroli tego mojego płuca i jak się to wszystko potoczy tak, że martwić się będę w razie czego później. Pozdrawiam.
-
Makro tylko spokoj nas uratuje SZkoda ,ze nie bylo Sikorskiej to moze to wszystko potoczyloby sie inaczej i tyle bys nie myslala i spala spokojnie a co na to twoj mezus ????
Wychodzac z ZUSU przez sekunde pomyslalam ,ze na rok mi dala a jak do roku wroci ta gadzina i co wtedy ??? ALE MOWIE WROCIC NIESTETY NIE MOZE BO PO REHABILITACYJNYM WRACAM DO PRACY KONIEC KROPKA .........A jeszcze pan mnie podrywal w busie i sasiad ,ze cudnie wygladam jaki mam przepis ,ze tak sie trzymam ach te dziady a teraz lece na szpital na cwiczenia z corka POZDRAWIAM
-
Witaj makro000 CRP miałam robione przed każda chemią i ostatnie wynosiło 0,14 a najwyższy wynik miałam 0.89. Natomiast OB nigdy nie miałam robionego.
Powodzenia w pracy i chyba Ci trochę zazdroszczę bo ja mam świadczenie rehabilitacyjne do 06.2013 i mąż mówi żeby go absolutnie nie skracać tylko porządnie się zregenerować bo jeszcze się dosyć w życiu narobię. Ale co tu robić w domu kiedy każdy idzie w swoją stronę bo dzieci mam już dorosłe.
kasiorek4 marker CA125- 19 jest jak najbardziej w normie i nie przesadzałabym z wykonywaniem go częściej niż trzeba. Ja miałam przed każdą chemią i to naprawdę wystarczy bo pamiętaj im więcej chemii to i inne wyniki mogą Ci zacząć szwankować np.D-dimery o morfologii nie wspomnę. I wtedy też nie ma sensu kontrolować ich częściej.
Pozdrawiam.
-
Witam moje sloneczka wrocilam z komisji Mialam doczynienia z p, doktor taka elegantka na wysokich obcasach ale malo rozmowna wiec tez sie nie udzielalam Pyta boli p cos NIE a cos dolega NEUROPATIA jakies operacje byly itd poklikala w komputerze mnie wyslala na korytarz za 10 min paniusia mnie zawolala dala kartke orzeczenie przyjdzie do domu to juz wszystko dowidzenia no to dowidzenia Czytam na tej kartce niezdolna do pracy przez 12 miesiecy koniec kropka
Kasiorek nie rob markera bo organizm wariuje i marker moze byc nie wiarygodny badz cierpliwa po 3 miesiacach nie nakrecaj sie BUZIAKI
Makro ty juz jestes w swiecie zdrowych ludzi a sile to masz NIE NARZEKAMY Prosze sie pieknie ubrac i umalowac i jutro do pracy dosyc leniuchowania BUZIOLKI
Moniarak BOG CZUWA POZDROWIONKA
-
Makro, zycze powodzenia na nowej ZDROWEJ drodze!
Ja na zwolnieniu jestem od 9.12, i caly czas myslami przy tym ze wracam do pracy w styczniu.
Powodzenia.
Napisz prosze kiedy mialas ostatnia chemie. K.
-
Witam Dziewczyny,
Kasiorek nie szalej z badaniami, daj chemii podzialac, napewno zrobia Ci wyniki przed kolejna, i wtedy bedziesz wiedziala czy wszystko ok. Cierpliwosci i pozytywnego myslenia!
Mnie zoladek tez bola, zwlaszcza jak lezalam na plecach, ale to normalne tyle swinstwa przez Ciebie przelecialo ze zoladek i watroba moga dac o sobie znac.
-
Witam z rana
Wczoraj nie miałam dostępu do neta, coś na łączach dlatego mnie nie było, Czuje się w miarę ok, odrzuciło mnie totalnie od słodkiego normalnie mdli mnie na sam widok. W nocy trochę palił mnie jak cholera żołądek i w ogóle nie mogłam spać, teraz za to padnięta jestem.
Piszecie o markerach no i trochę ostrachana jestem bo nie wiem czy mój rośnie czy spada. Czy 19 to dużo po operacji przed chemią? A jak teraz będzie więcej? nie wytrzymam idę jutro zrobić badanie. Pozdrowienia
-
Witajcie.
Byłam z mamą u urologa onkologa,skierował nas nas na oddział chirurgi onkologicznej na 25 lipca,będzie operacja,
Niech Bóg ma ją w opiece.
-
Ja grzebiąc na necie wydłubałam kilka ciekawostek ....dlaczego o tym się nie mówi? http://www.wbc.poznan.pl/Content/185383/index.pdf
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=56931&_tc=AE6BBA774E155196E4A28D1AA1F1EC6D
Dlaczego dobrze ginekolodzy nie wiedzą o takich powiązaniach?
-
Mowilam ,ze konowaly przypisuja sobie tylko zaslugi takie ,ze udalo sie wyciac guza w calosci i pacjent wyleczony gratulacje ciekawa jestem na kogo ja jutro trafie ))))))))))