Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Cześć dziewczynki!

Jasiu, już jestem i piję kawkę i czytam wpisy. Pytasz dlaczego renta? No bo zasiłek już wykorzystałam, od zeszłego roku leczyłam się na zakrzepice, wcześniej kiedyś o tym pisałam. A zasiłek pielęgnacyjny nie mam przyznany i nie wiem czy mi się należy czy nie i gdzie to załatwić? Odpoczywaj kochana i wracaj szybko)))))

Mikra ja się odzywam, a Ciebie ostatnio nie widziałam, jak tam samopoczucie u Ciebie?

Pozdowienia dla was wszyskich. miłego dnia papapa
  • Witaj Mikra43 dopiero zobaczyła ze zadałaś mi pytanie o neuropatię. Otóż sposób mojej lekarki jest taki: 1 tydzień magnez z vit B6 , drugi kwas foliowy ,trzeci nic i ponownie schematem.Jak nie mam aż takich problemów jak Ty, teraz nawet miałam okłady z lodu podczas taksolu. Mnie najczęściej puszczało na stałe po ok 6 miesiącach. pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Czesc Dziewczyny, pozdrawiam Was serdecznie.
    Jasiu odpoczywaj nabieraj sil i mysl o Nas.
    Kasiorek, czemu sie nie odzywasz?
    Slonecznego dnia, pomimo aury, BUZIAKI
  • Witam z mokrego Kołobrzegu.
    Jasiu odpoczywaj i nabieraj sił, czekam na wiadomość,że coś kiełkuje na głowie. Zbieraj grzybki póki są, bo jak będą zimne noce to i ich nie będzie. Ja też jak będę teraz w starym domu, wpadnę do lasów gdzie przepracowałam ponad 20 lat, w swoje pewne miejsca i jeśli coś bedzie na pewno zbiorę.
    Makro000 brat kiedyś mieszkał w Jedwabnie, tam byłam do Butryn przeprowadził się niedawno jak ja już chorowałam. Bartek był w zeszłym roku u niego na wakacjach gdy ja miałam chemie i w tym roku chyba w sierpniu pojedzie.
    Pozdrawiam dziewczyny.....
  • 12 lat temu
    Witam jak zawsze z ranka zycze super-fajnego dnia
    Na kilka dni was opuszczam wyjezdzam do tesciow ,ale myslami i modlitwa jestem caly czas z wami
    U mnie pochmurno i kropi

Makro pisze sie na to spotkanie .Beatko to juz druga Dorota w tym tyg dzwoni ,zeby pomoc jedna jest juz po wycinkach i czeka na wynik a druga przed a tydzien temu zaczepila mnie pani i tez chciala porozmawiac bo ma cos na jajniku przerazona ,ze trzy miesiace temu nic nie bylo a guz jest i ma juz 6 cm jak to mozliwe ??? 31 widzimy sie nic nie planuj to dzien spedzimy razem POZDRAWIAM A jak pomidorki ??????

kasiorek ja popijam kawke wstawaj i pij ze mna BUZIAKI

Anitap prosze cie napisz co u was ????Sciskam was obie

Aniu57 ,dronka, ms_p,kuka ,Mikra,Krystyna ,Joanna ,Gojka ,Moniarak ,Pityna ,ynka ,rybenka ,szymczakanna,kasiorek ,makro ,izunia ,raczek ,anitap jestescie wielkie i mam nadzieje ,ze Bog da nam sie spotkac w takim gronie PRZESYLAM BUZIAKI
  • 12 lat temu
    buubuux piszesz nie dobre wiesci ,ale nie mow ,ze mama umiera znalam pania ,ktora zyla 5 lat z przerzutami wejdz na forum z rakiem krukenberga mysle ,ze tam sie wiecej dowiesz i moze ktos ci da namiar na dobrego specjaliste czego ci z calego serducha zycze
  • 12 lat temu
    Kasiorek piszesz o rencie a czemu nie zasilek rehabilitacyjny ? A zasilek pielegnacyjny masz od razu przyznany
  • 12 lat temu
    Witam.
    Mama wróciła od lekarza onkologa z siemianowic.
    To już drugi lekarz który powiedział, że dla mamy nie ma szans.
    Umiera ! ;(
    Znacie jakiegoś lekarza najlepszego u którego możemy znaleść jakąś nadzieje ?
    Błagam! Pomóżcie ;(
  • Jasiu11, wrzuciłam coś nowego na forum o odżywianiu, polecam. Będę to robić dalej jeśli chociaż jedna osoba będzie tam zagladać nie tylko ja.Dziękuję za pozdrowienia dla rodzinki, a Stasia uściskam od Cioci Jasi z Mazur. Mój brat mieszka w Butrynach więc kiedyś może się spotkamy albo w Kołobrzegu.Nie masz pojęcia jak marzę o tym żeby urządzić Bartkowi osiemnastkę a potem uczestniczyć w uroczystości I Komunii Stasia. A szczęściem było by gdyby po drodze wpadła jeszcze wnusia.
    Krystyna57 jeśli mogę Ci podpowiedzieć to na morfologię_ hemoglobinę pij herbatę z pokrzywy, jeszcze teraz zbieraj świeże listki( młode) i zaparzaj i ususz sobie na później. Ja przez tyle chemii nie miałam z hemoglobiną problemów a piję właśnie pokrzywę, moje koleżanki też. Jedna zapomniała i spadła jej a jak jej przypomniałam to dziękowała bo jest już ok i bez problemu dostaje chemie.Jedynie raz pojawił mi się problem z płytkami i częściej niestety też z neutrofilami ale na to po za neulastą nie ma środka w naturze.
    Pozdrawiam cieplutko.
  • Witam was kochaniutkie Jasiu dziękuję za zainteresowanie wczoraj dostałam chemię wyniki miałam tak na pograniczu hemoglobina 6.6 płytki 106 zapisała mi żelazo i teraz następna chemia 7 sierpnia czuję się dobrze tylko jestem strasznie czerwona na twarzy .Wczoraj byłam pozno w domu bo po podłączeniu drugiej butelki dostałam uczulenia byłam cała wysypana dostałam wapno zastrzyk musiałam z godzinkę dojśc do siebie i podłączyli na nowo i dlatego tak to długo trwało .Cieszę się bo marker spadł z 373 na 16 czyli chemia robi swoje tego 7 jak pojadę to zrobią mi USG a po 6 chemi tk .Dziewczyny cieszę się razem z wami z waszych dobrych wyników głowy do góry leczmy się wspierajmy djabli z włosami rzęsami cz brwiami to wszystko odrosnie módlmy się o to żeby pokonac chorobę i na to skierujmy nasze siły .Tak dobrze mi jest z wami a to forum działa jak narkotyk wczoraj nie mogłam zaglądac a dzisiaj już mnie ciągło żeby zajżec i dowiedziec się co u was i podzielic się co u mnie nowego.Dziękuję za wasze modlitwy jestem z wami całym sercem.ANNA SZYMCZAK jesteś wielka tak pięknie odpowiedziałaś synkowi że bardzo się wzruszyłam.Pozdrawiam wszystkich.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat