Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Anitap - wspaniałe wiadomości!
    z Nadią też będzie lepiej, z dnia na dzień :)
  • 12 lat temu
    Anitap, gratulacje!
    Widzisz wszystko idzie ku lepszemu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Nadie.
  • 12 lat temu
    Kochane , odebrałam wyniki biopsji, jestem zdrowa......, zdrowa,.........zdrowa,.....................
    tylko krwiak na cycuszku pozostał:)
    U Nadulii, teraz trudne chwile ,ból i powolny powrót do zdrowia
  • 12 lat temu
    Buubuux,

ja bym poleciła Ci koordynator oddziału onkologii klinicznej w Bydzi. Dr Ewa Chmielowska przyjmuje w Łodzi
    http://www.multimedplus.pl/vizcard.html
    Może w necie nie znajdziesz zbyt pochlebnych opinii, ale na oddziale wielu pacjentów dobrze się o niej wypowiadało. Co prawda do Bydgoszczy daleko, ale tutaj jako jedyni robią coś, co nazywa się chemioterapią celowaną. Leczą też niestandardowo. Koszt wizyty to także 150 zł, ale jak Pani Dr coś wymyśli, to juz dalsze leczenie w Bydzi na NFZ. Niedaleko Centrum Onkologii jest też hotel... Jakby co, to daj znać. I nie martw się, jest wielu lekarzy, ktorzy na pewno coś zaradzą. Niestety trzeba się najeździć i powalczyć.

Mnie na przykład udało się wywalczyć dłuższe leczenie mojej Mamy :-)
  • 12 lat temu
    lilth.p
    Jestem ze Śląska.
    Czytałem to co mi posłałaś, tyle tylko, że mojej mamie nie zdiagnozowali raka pierwotnego.
    Usunęli przerzuty guzy krukenberka z jajników, macicy i przydatków.
    Jak macie jakieś doświadczenia lub możewcie pomóc prosze piszcie.

Kasiorek4
    Dziękuję na pewno skontaktuje się z tym lekarzem ;)
  • Buubuux
    w Wrocławiu prywatnie przyjmuje dr Marek Bębenek w Onkomedzie tel 71/3370461 codziennie od 15.30 koszt 150zł, jest on ordynatorem chirurgii onkologicznej w DCO. Spróbuj jak nie masz daleko za bardzo. Może coś pomoże, słyszałm że jest bardzo dobry. Zostaw mamę zabierz wyniki i jedź. Tylko tyle mogę poradzić
  • Witajcie kobitki pogoda niestety barowa ale jaka by nie była trzeba brac się w garsc i walczyc z intruzem.Jasiu wypoczywaj relaksuj się i wracaj do nas.SZYMCZAK ANNA dziękuję za doradzenie co mam brac na chemoglobinę będę próbowac i tego,bo piję sok z marchwi i z buraka jem warzywa i owoce ale chemia szybko niszczy i organizm nie nadąża się regenerowac.BUUBUUX nie poddawajcie się szukajcie innego lekarza ,pamiętaj nadzieja umiera ostatnia.Pozdrawiam trzymajmy się.
  • 12 lat temu
    Kasiorek, te bole to moga byc nerwobole, nie martw sie. Rzadko sie odzywam ale jestem z Wam pare razy dziennie. To prawda, ze to forum uzaleznia. U mnie nic ciekawego neuropatia mam wrazenie ze postepuje, czuje sie jak stuletnia staruszka, nogi bola rece bole, budze w sie w nocy pare razy bo nie daje rady spac. Ide jutro do mojej okolozki moze cos wymysli. Wiec jak widzisz, nie ma lekko. Jak dostalam to swiadczenie na pol roku to myslalam, co ja bede robic normalnie urlop, a tu guzik, coraz czesciej mysle czy to pol roku starczy mi na dojscie do siebie. Dzisiaj w ramach rehabilitacji ide na rowerek rozruszac te moje nogi, pogoda akurat, bo w upal nie dalabym rady. Kurs po bagietke do cerfura i z powrotem.
    Buziaki.
  • mam do was jeszcze pytanko. Od wczoraj boli mnie po prawej stronie przy dotykaniu kość szczęki po środku i policzek co to za cholerstwo może być? nie jest spuchnięte i nie jest to węzeł chłonny zęby też mnie nie bolą więc co? dosłownie jest to środek tak 2 cm od ucha i dwa od brody. Dawajcie tu porady co to ca dziwoląg się przypałętał?
  • 12 lat temu
    Buubuux!!

Znalazłam w sieci taki przypadek:
    http://raknroll.pl/success-story/joanna-salyga/2075
    Skąd jesteś tak w ogóle?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat