Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
ynka65315 kochanienka co u ciebie ???/ BUZIACZKI
-
buubuux wiem ,ze sie martwisz piszesz ,ze lekarz powiedzial ,ze inni beda mame leczyc tzn ,ze beda i sa szanse trzeba znalezc zrodlo pierwotne skoro wiedza ,ze to rak krukenberga to beda robic dodatkowe badania WIARA CZYNI CUDA PAMIETAJ . Jak wrocisz z Siemianowic to napisz POZDRAWIAM
-
Kasiorek wstawaj szkoda dnia }}}}}}
-
Witam i o zdrowie pytam moje sloneczka
Sloneczko swieci pogoda zapowiada sie fajna .
Ja sie chyba przeziebilam bo zaczyna mi byc zimno ,parze lipe i popijam moze przejdzie .
Anitap co u Nadi ?? Kiedy odbierasz wynik?? ,bo to czekanie jest najgorsze .Wczoraj rozmawialam ze swoja kolezanka ktora czekala na wynik z mamografii odbierajac rece jej sie trzesly mowi jaka trauma gzie nie bylo podejrzenia raka i mowi do mnie to co wy musicie przechodzic ???A no wlasnie BUZIAKI
-
Witam.
Dziś po rozmowie z lekarzem który zobaczył wyniki mamy dowiedzieliśmy się, że mama ma raka krukenberga jeden lekarz mówi, ,że będa ją leczyć inni, że nie ma szans.
Błagam napiszcie mi, czy wiecie coś na ten temat. narazie trzeba znaleśc ogniwo.
jutro mama jest zapisana na wizytę do siemianowic do specjalisty onkologa.
Bardzo się martwię o mame, jest mi Ona bardzo potrzebna.
Jak wiecie coś na ten temat to piszcie.
Prosze !
Pozdrawiam
-
krystyna nic nie piszesz to znaczy ,ze chemia poszla BUZIAKI
-
Izunia ja za dwa tyg robie TK kontrolne i mam malego stresika u ciebie chemia dziala i zycze ci czystego TK na koniec leczenia POZDRAWIAM
-
Annaszymczak dzielna moja kobietko myslalam ,ze sie zakwalifikowalas do jakiegos programu ????? Kochana jestem z toba i wiem ,ze to przejdziesz a synus szybko wydorosleje tak jak moje dzieciaki BOZE czemu musza to przezywac nasze dzieci NIECH ANIOL STROZ JEST ZAWSZE PRZY TOBIE
-
Kasiorek to tylko wlosy rob piekny makijaz i do przodu wychodzac w swoich zastepczych wlosach mam zawsze okularki a kupilam rozne kolory i wtedy lepiej sie czuje pojawil mi sie meszek na glowie ,ale czekam na brwi i rzesy bo w sierpniu mam wesele jeszcze miesiac to mysle ,ze odrosna Jak musisz to rycz mala rycz bedzie ci lzej BUZIACZKI
-
No nie mogę, Kuka gdzie ty byłaś do tej pory?
Tak włosy zastępcze kupione, chustka też, jutro golę czerep. Tak macie rację, włosy to pryszcz ja to wiem i dlatego nie spodziewałam się sama swojej reakcji. Jutro z łysą pałą też pewnie zapłacze ale to nic, najważniejsze zdrowie, Pozdrawiam