Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam z rana
Dobrze Jasiu że już jesteś))))
-
Witam moje skarby w tan piekny dzien .
Wrocilam jestem i bede z wami trzy dni mnie nie bylo a tesknota za wami wielka (uzaleznienie ).Czas szybko minal bo mialam zajecie chodzilam na jagodki i grzybki a w niedziele jak zawsze pojechalam na msze do SANKTUARIUM MATKI BOZEJ KROLOWEJ POKOJU a wy ze mna , tam okolo 20 lat temu jednemu panu objawila sie MATECZKA i zawsze jak tam jestem to odwiedzam to miejsce .
Anitap super wiesci piszesz .Nawet nie wiesz ile to daje radosci osobie ,ktora sie modli za czyjes zdrowie i sa takie rezultaty a moje serce jak sie ra....du je POZDRAWIAM
Kasiorek kochana zapytaj w ZUSIE o zasilek pielegnacyjny bo jesli ci przyznali rente to zasilek tez od nich mozesz dostac przy rencie i jest wtedy wyzszy niz w orzecznictwie BUZIAKI
Makro tez pojechala na wies
-
wiem jakie to meczonce :/ mnie bol trzylam 7 tyg nie bylam w stanie nic robic :(
czy lekarz nie moze Ci czegos przepisac ? ja to juz tylko lezalam i plakalam z bolu - zaluje ze nie poszlam do lekarza wczesniej
-
oj kochana te leki byly na recepte - przeciwbolowe - pozatym u mnie nazwy sa inne bo nie jestem w polsce :/ ale jak chcesz zdobede dla Ciebie ta nazwe chociaz mysle ze powinnas powiedziec o tym bolu dla lekarza - migrena dotyka bardzooo duzo ludzi :/ moja siostra tez miala migrene tak jak ja i tez bolala ja tylko jedna strona glowy
-
ona25
A czy mogłabyś napisać mi nazwę tych leków?
-
msp
ja mialam taki bol przez 7 tyg (nie mialam chemi) ale wkoncu jak poszlam do lekarza to powiedzial mi ze sa to bole migrenowe i przepisal tabletki - po tyg bol zniknal - moze u Ciebie to nie od chemi poprostu tak Ci sie wydaje bo bol zaczal sie u Ciebie akurak jak skonczylas chemie ?
-
Witam
kobietki mam pytanie do Was czy któraś spotkała się z czymś takim, że po chemioterapii kogoś boli codziennie głowa a mianowicie lewa strona. Piszę bo jestem już wyczerpana tymi codziennymi bólami głowy i nie wiem co robić . Pozdrawiam.
-
Jestem, jestem, ale cały dzień mnie nie było, latałam po sklepach, sprawdzałam ceny różnych rzeczy. Przede mną nie długo spory remont w związku z nowym mieszkaniem i tak jakoś dziś się wypuściliśmy na miasto. Jutro rano piję kwkę i zapraszam wszystkie chętne na pogaduchy)))) Buziaki
-
Witam was wszystkie serdecznie w ten sobotni dzionek .Pozdrawiam ciebie JASIU11 smutno tu bez ciebie jak wrócisz to pewno podzielisz się wrażeniami.Makroo też się nie odzywa pewno jest zajęta?Kasiorek też zamilkł mam nadzieję że dobrze się czujesz.Zyczę wspaniałej niedzieli pomudlmy się w kosciułku o nasze zdrowie i niechaj dodre anioły nad nami czówają papatki.
-
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki:) Aniu Szymczak wiem ze będzie dobrze masz pełno siły do walki od synusiów i wnusia:) To oni są Twoją siłą napędową :) i tak trzymać. Nie wolno się poddawać. Moje kciuki i modlitwy będą z Wami. Mi się UDAŁO :) To tylko potworniak dojrzały a wyniki biopsji dostałam po 6 dniach od operacji :D.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę ogromu zdrowia.