Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Buubuux chyba narozrabiałam bo nie doczytałam chyba do końca poleciłam Ci profesora ale On jest ginekologiem myślałam że Twoja mama chora jest ginekologicznie sorki
-
Witam
Buubuux pozwolę sobie polecić Ci kogoś. A mianowicie jest to prof Kornafel, On mnie uratował 12 lat temu, też nikt nie chciał mnie już leczyć kazano mi się już żegnać autentycznie poszłam do profesora jeszcze wtedy nie był profesorem błagałam go, zgodził się operacja trwała bardzo długo 12 godz ale się udało, po operacji miałam chemię i naświetlania. Żyję - dziś jestem chora mam raka ale to nie ma nic wspólnego z narządem rodnym. prof Jan Kornafel przyjmuje prywatnie we Wroclawiu w przychodni Dolmed na ul. Legnickiej, spróbuj jest to lekarz i człowiek godny polecenia .
Pozdrawiam serdecznie
-
-
Witaj Izunia i to jest nasza cala Polska ,ze tylko straszyc czlowieka potrafia mnie tez baba choc piekna p doktor nastraszyla i caly czas nawrot choroby mialam w glowie nie bede zyczyla jej zle bo to nie w mojej naturze ,ale moze bede miala okazje byc u niej na wizycie to jej powiem ,ze nikt nie ma prawa pacjentowi mowic na wyrost co moze go spotkac .Izunia a ta pani z Gdanska u ktorej bylas gratisowo to gdzie przyjmuje ??/ Kochana nie chodze na zadna grupe wsparcia to wy jestescie ta grupa A ksiazke bede chciala miec i przeczytac a co do wizualizacji to prawda ja jak sie budze to zawsze powtarzam ze TK czyste marker 5 i sie modle a co z tego wyjdzie okaze sie 6 lipca i powtarzam sobie ,ze jestem zdrowa a co do odzywiania to patrze co jem dogadzam sobie po prostu dbam o siebie i pilnuje ile pije dziennie BUZIAKI
-
Witajcie kochaniutkie pogoda coraz lepsza to i humory dopisują .Fajnie Jasiu że już jesteś zaraz się zrobiło razniej Kasiorku gratulację że zostaniesz babcią pisz jak poszło.Izunia pisz o wszystkim co ci mówią lekarze wychodzi na to że oni są bardziej rozmowni ,nie wiem czy wznowa reaguje na temperaturę ja miałam wznowę w lutym .7 sierpnia mam dostac 5 chemię teraz się regeneruję żeby były dobre wyniki markery spadły do 16 Izunia interesuje mnie wszystko co powie ci lekarz bo mamy tą samą chorobę 3c masz rację że nastawienie jest bardzo warzne i tego się trzymajmy.ANIA SZYMCZAK co u ciebie? jak się czujesz ?pozdrawiam serdecznie i przesyłam wszystkim buziaczki.
-
-
-
No kasiorek to dzisiaj pijemy szampana ????????????
-
-
Ja zaraz uciekam do córci do szpitala, poród się zaczął więc jadę do mojej myszki szybciutko. Oby wszystko poszło dobrze. Buziaki dla wszystkich