Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Ja tez co kiepsko spalam chyba te ciepelko zle wplywa .Pisz jakies ciekawostki bo ostatnio same optymistyczne wiesci pisalas [[[[[[
-
Witam kasiorek juz pije z toba kawcie kochana ]]]]]
-
Hello, ja już pije kawkę z rana bo noc trochę kiepsko przespana, ale w miarę ok się czuję.
WStawać śpiochy!!!!!!!!!!!! Buziaki))))
Jasiu ty tak zawsze wczśnie a dziś cię nie ma jeszcze)))))
-
Ten cukier z kory brzozowej nazywa się ksylitol i koszt 1kg to 50zł
-
Witajcie kochane
Właśnie wróciłam do domku i na razie jest ok. Ja biorę najpierw 2x steryd o 23 i 5 rano a od 11 rano najpierw taxol 332mg 3godz potem carbo 1godz 600mg a waze 77kg przy 170 wzrostu.
Marker spadł z 19,8 na 12,5 po Iszej chemii, robili mi tez Ca 19-9 nie wiem po co ale jest w normie 11. Mowiłam lekarzowi o tej krytycznej 4 dobie co miałam, to przepisał mi jakiś Dexamethason żebym nie miała takich niespodzianek.
Nastepna wizyta 17sierpnia, zobaczymy jak pójdzie. Na razie jestem głodna jeszce wiec idę jeść, a jutro rano jak będzie ok to piję kawkę z wami. Buziaki dla wszystkich
-
Krystyna57 pisałam już wcześniej na forum odnośnie cukru dość dużo, była to wklejka z facbooka z Dieta w onkologii, Pani Ola która jest dietetyczką onkologiczną we wszystkich potrawach gdzie jest cukier, podaje cukier brzozowy. Ja używam go już od początku choroby , nie słodze napojów ale do niektórych potraw czy łakoci jest on niezbędny. Poczytaj sobie w necie, Możesz też znaleźć na facbooku w/w użytkownika i poczytać, To prawda wnusio daje mi dużo siły i energii, w sobotę podczas chrztu w kościele, pomyślałam sobie jak będzie wygladała jego 1 komunia i teraz mam dwa cele doczekać samodzielności Bartka, komunii Stasia i w między czasie upragnionej wnusi, Pozdrawiam
-
witam
ja tylko wtrące się na temat cukru.cukier trzcinowy działa tak samo jak cukier normalny,jest poprostu cukrem,ja nie używam i nie ma że eco.a brzozowego nie znam bo wogóle jak wiadomo nie uzywam cukru.dwa lata temu odrzuciłam i narazie żyję
-
Witam serdecznie droga Jasiu11 u mnie ok czuję się dobrze wczoraj byłam na targu i kupiłam ogórki które zakisiłam i już nie mogę się doczekac kiedy będę mogla je jesc tak za mną chodzi kwasne czy wy też tak mialyscie podczas chemi?we wtorek będzie 2 tygodnie jak jestem po chemi jeszcze tydzień i znowu jadę jak ten czas leci.Jasiu dziękuję za modlitwy i za to że jesteś.MONIA RAK napisz jak poszła operacja?Kasiorku jak się czujesz?pewno dochodzisz do siebie pozdrawiam.ANNA SZYMCZAK super że się dobrze czujesz widzę że wnusiu daje ci duzo motywacji tak trzymaj .ANIU a ja mam cukier trzcinowy ekologiczny jak on się ma do brzozowego? czy ktoś coś wie na ten temat? IZUNIA super że masz taką werwę i że czujesz się dobrze .Tak jak ktoras pisała u nas też w takiej kolejnosci podają chemię.Ostatni już 2 razy po taxsolu dostalam uczulenia i teraz za każdym razem boję się tego czy któras z was też tak miała? Całuję wszystkich i przesyłam buziaczki.
-
-
JASIU żurawinę zrób z cukrem brzozowym, ten cukier możemy wg dietetyka onkologicznego używać w naszej diecie. Ja używam go do wszystkich przetworów. Teraz robię sobie kompociki z papierówek bo mam tu swoje drzewka. Buziaczki.