Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Wszystkim zycze kolorowych snow do jutra a kto ze mna rano bedzie pil kawke ???? Zapraszam
-
Izunia mam jeszcze pytanko jak ci podaja chemie tzn co leci najpierw ????? Bo u nas najpierw dawali karboplatyne a pozniej paklitaxel a teraz odwrotnie bo ponoc lepiej na zyly
-
Witaj Izunia ta ksiazke mozna zamowic na allegro jest nawet troche opisana z opisow widac ,ze ciekawa warto ja miec pewnie ja zamowie .Wiele czynnikow jest w jakich dawkach podawana jest chemia kazdemu inaczej po pierwsze waga, patrza tak mi sie wydaje na reszte wynikow ja mialam ze wzgledu na neutropenie zmniejszana dawke 20%mysle ,ze chyba wiedza co robia lekarze POZDRAWIAM
-
Bylam w kosciolku pomodlilam sie za was wszystkie a za twoja mame moniarak przyjelam komunie sw
-
Wszystkim ANNOM zycze wszystkiego co najlepsze spelnienia marzen sily pozytywnego myslenia i zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia 10000000000000000000000 buziakow
-
moja mama dostaje TAXOL 260 MG i Karboplatyna 450mg. nie wiem moze to za malo? nawet jej wszystkie wlosy nie wypadly tylko sie przerzedzily. Moze dlatego ten marker tak slabo spada teraz?
-
-
Witam wszystkich czytających i piszących ładny sloneczny dzień i oby wszystkim humory dopisywały.Przemo będzie dobrze marker spada to znak że chemia działa bądz silny dla mamy jak jest ci ciężko to pisz nie jestescie sami my wszystkie borykamy sie z tym intruzem a w grupie razniej.moniaRAK będę się modlic razem z tobą i oby NAJSWIĘTRZA PANIENKA MIAŁA JĄ W SWOJEJ OPIECE napisz jak poszła operacja życzę ci siły i pozytywnych mysli.Kasiorku super że miałaś dobre wyniki życzę ci żeby twoj organizm łagodnie to zniósł i napisz jak będziesz miała siłę trzymam kciuki.Pozdrowionka dla wszystkich
-
Anitap widze ,ze rano pilas ze mna kaweczke Pozdrowionka
-