Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    szymczakanna BUZIAKI

Moniarak co u was ???????

Makro pozdrawiam mam nadzieje ,ze we wtorek sie zobaczymy BUZIACZKI
  • 12 lat temu
    KASIOREK spij i nabieraj sily ,zebys mogla jutro wypic ze mna kawke POZDROWIONKA
  • 12 lat temu
    Witam i serdecznie pozdrawiam wszystkie piszace i zagladajace stokrotki

Upal -masakra wczoraj przez ten upal nie mialam sily cale popoludnie przelezalam przy wiatraku ..

Ynka 65315 pewnie ,ze zmowie zdrowaske i polece cie MATECZCE .Kochana nie czekaj tylko ten czas poswiec na swoje ulubione zajecie ,spotkaj sie z kims kto cie rozumie ,przeczytaj dobra ksiazke mnie sile przynosila rozmowa z ksiedzem na temat choroby .Ostatnio mnie zapytal jaki stan zaawansowania choroby mowi pewnie pierwszy bo wygladsz kwitnaco i ze wymodlilam drugie zdrowie TO SA SLOWA BARDZO BUDUJACE AZ CHCE SIE ROBIC I MODLIC .A przeciez ja wiem ,ze to 3 stopien i 3 stopien zlosliwosci .CODZIENNIE powtarzam ,ze jestem zdrowa jak ktos pyta o zdrowie odpowiadam DZIEKUJE JESTEM ZDROWA to tez w pewnym stopniu terapia UWIERZYC JESTEM Z TOBA W MODLITWIE BUZIAKI
  • Ewa 53
    Odezwij się , jak się czujesz ? Pozdrawiam Cię serdecznie i wszystkich zaglądających
  • Jasiu = masz rację rano kawka a wieczorem Karmi albo lampka czerwonego winka- przyjechał mąż wiec wieczór spędzimy rodzinnie. pa
  • Witam dziewczyny. Upał daje się we znaki wszystkim. Aż szkoda że tu nie ma takiej bryzy jak w Kołobrzegu. Krysiu cukier trzcinowy wystaw do słodzenia dla gości.
    Jasiu a u mnie odwrotnie z dnia na dzień coraz mniej włosów na głowie jak zwykle jak będzie 2 chemia to włosów brak.
    Mój synuś jest teraz na Mazurach u chrzestnego, wraca jak ja będe po chemii.
    Buziaki dla wszystkich.
  • Witajcie kochaniutkie.Dzięki za odpowiedz ja też nie używam cukru ale córka kupiła mi ten trzcinowy a pisałyscie o brzozowym więc myslałam że ma te same składniki co brzozowy ale dziękuję za wyjasnienie do konca życia czlowiek się uczy.Jasiu ja też z wami z rana piłam kawę a do komputera teraz usiadłam ,bo jak to w sobotę zawsze jesy coś do zrobienia a to zakupy sprzątanie i tak czas zleci .Kasiorku super że się dobrze czujesz i następna chemię masz z głowy.mnie czekają jeszcze 2 i już się nie mogę doczekac żeby bylo koniec bo tęsknię za wlosami i brwiami zaraz człowiek nabieże innego wyrazu twarzy bo latem w peruce to masakra mam porównanie bo pierwszą chemię brałam we wrześniu yo było fajnie.No ale nie ma co nażekac trzeba wszystko znieśc.MoniaRak się nie odzywa pewno opiekuje się mamą .Pozdrawiam was z calego serca i życzę samych miłych chwil
  • 12 lat temu
    Ok usciskam))))
  • 12 lat temu
    Dobra sniadanko drugie uszykowane oczywiscie same surowe warzywka ,spadam jeszcze zdaze polatac po szmatkach pozniej sie odezwe BUZIAKI
  • To uściskaj synusia od przyjaciółki jajnikowej))))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat