Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Ja jeszcze mam brwi, może zostaną? Zarost mi sie pojawił na głowie ale pewnie wyleci do końca po wszystkich chemiach. No to leć zabieraj zabawki i w drogę. Do zobaczyska potem. Buziaczki kochana:)))))))
-
Kasiorek az moj syn sie smieje,ze pisze i sie ciesze
-
Tak kasiorek po robocie Harnasia ???))))))) To fajna atmosferka A u mnie wlosy fajnie ruszyly a brwi na ktore czekam z utesknieniem ani rusz Zaraz lece na te swoje podworko oststni raz ,ale tak mi sie spodobalo ,ze moglabym tam latac codziennie
-
przeciez ja jestem, jaka cisza
-
Ja juz po sniadanku koncze kawcie a tu CI....... SZA
-
Dużo biegania miałam po szpitalu, bo dużo znajomych spotkałam co były ze mną na oddziale jak leżałam po operacji.
Teraz leżałam też na sali z kobitką co miała przerzut na wątrobę z jelita, miała operację i jest w czasie chemii. Druga ma niestety rozsiew na wątrobie ale też dostała jeszcze chemię czy przeciw ciała jakieś, ale ma wszystko gdzieś i się nie marwti wręcz przeciwnie jest wielką optymistką i mówi że się nie da!! Dużo różnych przypadków ale wszyscy bardzo życzliwi, uśmiechnięci atmosfera na oddziale jak w sanatorium
-
Haha!, no wieczorkem żuberek, a może po robocie Harnaś?))))
Jak przy[pomnę co nieco sobie to napiszę
-
A jeszcze przypomniala mi sie reklama
RANO KAWA
A WIECZOREM ZUBR
-
Witam wszystkie kolezanki i jak zawsze zucze superanckiego dzionka
annaszymczak fajnie ,ze juz jestes tak myslalam ,ze chrzciny sie przedluza POZDRAWIAM
Makro wstawaj szkoda dnia i pisz ladnie o terapi BUZIACZKI
krystyna ja juz jadlam ogoreczki u tesciowej byly przepyszne a ja sama w tym roku jeszcze ziewam POZDRAWIAM
Moniarak pisz nam dobre wiesci POZDROWIONKA
I jak zwykle rano wena do pisania ojojoj chyba ja tu za duzo pisze jeszcze pisarzem zostane
-
Pewnie zaraz dolaczy anitap i anulka