i co do markerów to raczej doktor zlecił Ca 125, Roma, CEA i Ca 19-9, to 15-3 jest markerem w kierunku raka piersi, pozotałe, czyli Ca19-9 i Cea , obok Ca 125 są w kierunku nowotworu śluzowego jajnika.
Bocha, wszystkiego dobrego i jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie, które mi udzieliłaś , wiele mi dało 3.
Aga84. Wiem ze czekanie jest trudne....i lęk jest przeogromny. Ale tak jak dziewczyny mowią odstatecznie to wynik histopsto powie o zmianach. Wazne ze jestes umowiona na leczenie...a to jest wlasnie szansa. Masz kogos obok siebie z kim mozesz porozmawiac? Mnie pomaga jak mowie o moich problemach...sciskam cie mocno. Sama jestem pelna obaw i lękow...ale wierze ze jest gdzies nadzieja na poprawe sytuacji. Trzymam kciuki ze nie bedzie to zla diagnoza.
https://www.facebook.com/Rakow...
A miała byc forma życia...
Wszystkie marzenia prysły... :(
Ps. Jestem po raku tarczycy. Dlatego wiecej nie zniose...
Aga84 wiem ze szukasz logiki ale chyba musisz sie wstrzymac do rozmowy z lekarzem. To ze jedziesz do kliniki szybko to dobrze i to o niczym złym nie świadczy. Opis badan jest pierwsza wskazowka dla lekarzy...dalsze badania potwierdzaja jakiego rodzaju to sa zmiany. Moze poproś zeby ktoś Ci towarzyszył w podrózy do szpitala?