Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Wiem, że Bóg nie zsyła na ludzi krzyża, którego nie daliby rady unieść na swoich barkach, ale...gdy widzę Jej łzy, cierpienie...
  • 12 lat temu
    Witajcie

U nas dzisiaj jakiś dzien smutków. Mama płacze, że boli... że wolałaby umrzeć, niż cierpieć. Źle znosi Neupogen... :-((
  • 12 lat temu
    Dzen dobry wszystkim
    Jasiu, dziękuję :*:*:*
  • 12 lat temu
    MYSLI ,SLOWA ,SPRAWY MOJE
    POSWIECAM NA CHWALE TWOJA
    TOBIE SERCE ME ODDAJE
    NIECH SIE CORAZ LEPSZYM STAJE
  • 12 lat temu
    Izunia o Mateczko jak sie moje sreducho raduje ,ze to problemy z hemoroidami napisz co u ciebie? BUZIACZKI

kasiorek a ty jeszcze spisz ? Wstawaj szkoda dnia BUZKA
  • 12 lat temu
    witajcie z ranka jak co dzien pozdrawiam wszystkich zycze spokojnego radosnego dnia niech Mateczka ma nas w opiece dziekuje ,ze cieszycie sie ze mna z dobrego wyniku ja zycze wszystkim takiego wyniku POZDRAWIAM

szymczakanna dobrze znioslas chemie super Biobran dziala i tak trzymac Buziaki

krystyno 57 jak niskie sa te plytki ?? Dostalas sterydy?? Ja przez te plytki mialam dwa razy przesuwana chemie a teraz robilam wyniki mam 197 . KOchana nie martw sie trzeba sie cieszyc ,ze USG czysciutkie to sa powody do radosci Pozdrawiam

ola66 witam serdecznie nastepna stokrotke fajnie ,ze piszesz dajesz nadzieje innym a co do objawow mialas naprawde duzo szczescia,ze sie pojawily i to zostalo wykryte szybciutko bo wiele z nas nie mialo takich dolegliwosci zeby go wylapac wczesniej .POZDRAWIAM

• Witaj Krysiu. Czy rozpisali Ci sterydy? Czy sam organizm ma się odbudować? Uważaj na siebie bo przy nisko płytkowości bywają krwawienia z nosa. Pozdrawiam
  • Witajcie dziewczyny niestety chemi nie dostałam płytki za niskie jadę za tydzień to jest 14ego.Ale za to miałam robione USG i wszystkie narządy sa czysciutkie z czego się bardzo cieszę.Trochę mi to pokrzyżowało plany bo 15ego planujemy wyjazd i nie wiem jak się będę czuła na drugi dzień ale na razie nie ma co sobie głowy zaprzątac co ma byc to będzie. Witaj OLA66 super że jestes z nami i bardzo się cieszę że u ciebie jest ok takich wiadomosci nam trzeba.Zyczę wszystkim miłych snów i przespanej nocy
  • 12 lat temu
    CHEMIĘ MIAŁAM W GDYNI,TERAZ WIZYTY KONTROLNE W CO BYDGOSZCZ,PIERWSZY ROK PO WIZYTY BYŁY CO 2MIES,TERA CO PÓŁ ROKU.NA KAŻDEJ WIZYCIE DOSTAJĘ SKIEROW NA BAD,ZAWSZE JEST USG JAMY BRZUSZNEJ,MARKERY DWA RAZY MIAŁAM ROBONE RTG PŁUC,USG DOPOCHWOWE I TO TYLE.POKI CO JEST DOBRZE....ALE KAŻDA WIZYTA TO MEGA STRES!!TERAZ MAM WIZYTE W STYCNIU2013R.OGÓLNIE CZUJĘ SIE DOBRZE,MOŻE MNIEJ SIŁ NIŻ DAWNIEJ ALE TO MOŻE Z RACJI WIEKU:))))ŻYJĘ NORMALNIE,NIE STOSUJĘ ŻDNYCH DIET-STARAM SIĘ TYLKO W MIARĘ ZDROWO ODŻYWIAĆ NO I PIJĘ DUŻO ZIELONEJ HERBATY.POMYŚLICIE MOŻE ŻE JAKAS WIELKA BOHATERKA ZE MNIE-NIE NIC Z TYCH RZECZY-BOJĘ SIĘ,BARDZO SIĘ BOJĘ.....STARAM SIĘ JAK NAJMNIEJ MYŚLEĆ O TYM CO MNIE SPOTKAŁO,ALE TEŻ NIE UDAJĘ ŻE NIC SIĘ NIE STAŁO..MAM PRAWIE DOROSŁĄ CÓRKĘ,WYCHOWYWAŁAM JĄ SAMA.....
  • 12 lat temu
    Witam!U MNIE ZACZĘŁO SIĘ OD OKROPNEGO BÓLU W PODBRZUSZU,TAKIE NAGŁE ATAKI ,PIERWSZY W GRUDNIU2009,POTEM W STYCZNIU KOLEJNY,TO BYŁ PRZEOKROPNY BÓL!!!POSZŁAM DO GINA-NIC NIE STW, NA USG NIC NIE BYŁO WIDAĆ,KOLEJNY ATAK-WIZYTA I ZNÓW NIC TYLKO JAKIEŚ DROBNE TORBIELKI,ALE JA Z TYMI NIESPODZIEWANYMI ATAKAMI NIE MOGŁAM FUNKCJONOWAC,COŚ TAM PODEJRZEWAŁ WIĘC DAŁ SKIEROW. NA CA,NO I WYSZLO MI 600!!!!I WTEDY PANIKA,WSZYSTKO DZIAŁO SIE BŁYSKAWICZNIE-SKIEROW NA OPERACJĘ DO GDYNI BO TAM BYŁO MIEJSCE I 24.03.2009 OPERACJA RADYKALNA.MIAŁAM 43LATA,PO OPERACJI CZUŁAM SIĘ W MIARĘ OK ALE DIAGNOZA JAKĄ USŁYSZAŁAM-RAK JAJNIKA-ROZWALIŁA MNIE:((((((NO I POTEM CZEKANIE NA WYNIK HIST PAT,WYSZŁO 1C,W KWIETNIU 1WSZA CHEMIA-6 CYKLI CO 2TYG-CHEMIĘ ZNIOSŁAM DOBRZE,WŁOSY WIADOMO ALE OGÓLNIE NIE BYŁO ŻLE,POMIĘDZY CHEMIAMI NAWET PRACOWAŁAM,NIE LUBIĘWRACAĆ DO TAMTEGO OKRESU.....TO TYLE...PÓŻNIEJ NAPISZE WIĘCEJ BO TERAZ PRACA GONI:))))POZDROWIONKA

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat