Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Jasiu słoneczko, nie dziękuję żeby nie zapeszyć:)) Koniec lenistwa, muszę zrobić zakupy na obiadek.

A teraz z innej beczki, kobitki mam do was pytanie, pewnie macie płyty indukcyjne ja dopiero kupiłam bo w nowym mieszkaniu nie będzie gazu, stąd moje pytanko: Jakie garnki najlepiej zakupić? firma? wiem że muszą być specjalne ale nie wiem jakie wybrać. Możecie poradzić???
  • 12 lat temu
    Patrze mialo byc 2 lyzki siemienia
  • 12 lat temu
    Kasiorek ja ci zycze najpiekniejszego wyniku TRZYMAM KCIUKI
  • 12 lat temu
    Kasiorek te cale nie musza sie rozgotowac . lyzki zalewasz 1 szk wody i gotujesz kilka min i odcedzasz BUZIAKI

Witaj anulka pozdrow mame i mocno ja ode mnie usciskaj POZDRAWIAM
  • Za tydzień następny wlew, o ile nic sie nie przypałeta. A w czwartek mammografia, ciekawe czy ładny wynik dostane na urodziny)))))
  • We Wrocku od rana słoneczko, a mnie piecze gardełko(((
  • Na śniadanko zjadłam grzanki z czosnkiem pomidorem mozarella i bazylią. Siemie nie ugotowane musze kupic mielone bo to całe zanim sie rozgotuje to mi sie odechciewa
  • 12 lat temu
    Kasiorek siemie lniane ugotowane???
  • 12 lat temu
    Witam was kochaniutkie w Warszawie zrobiło sie zimno ale na samą myśl że dziś podróż do kochanych rodziców i dzieciaków które sa na wakacjach u dziadków robi mi sie cieplutko za dwa tygodnie mama ma wizyte kontrolną a ja sie już nakręcam i denerwuję co to będzie, ale musi być dobrze nie może być inaczej wiara czyni cuda juz się o tym przekonałam pozdrawiam cieplutko
  • 12 lat temu
    Siedze sobie przy kompie patrze przez okno deszcz pada a ja sie ciesze od rana i planuje co robic albo gdzie pojechac ,zeby fajnie spedzic czas

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat