Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
astaksantynę kupuję na allegro,i jak działa to nie zabardzo wiem,kiedyś to wyczytałam i tak stosuje juz dośc długo .
-
Pani Aniu, dziękuję.. Tylko taka ze mnie młodzież, jak... :D Prawie trzydziestka na karku ;-)
Dziękuję wszystkim za wsparcie w dniu wczorajszym. Z panią pielęgniarką chyba porozmawiam...
Jesteście wspaniałe!!!!
Teraz tylko czekać na termin konsultacji w stolicy i na pozytywną kwalifikację u Pani Prof.
-
Kasiorek4 podaję Ci link na Olkusz,http://www.emalia.pl/campaign/show/20//sort/0. Wystarczy chyba też wejść na www.emalia.pl. Garnki z Ikei sprawują się ok, ja jak coś kupowałam w sklepie nosiłam zawsze magnes gdyż garnki muszą przyciągać go żeby potem działało pole magnetyczne kuchenki.
lilith.p dobrze ze dzwoniłaś do Warszawy, to zawsze ginekologia onkologiczna a nie onkolog ogólny.
pozdrawiam i po młodzieżowemu nara....
-
I dostałam dzisiaj pozytywną decyzję kredytu hipotecznego :-))))
Lecę kupić kwiatki dla Madonny Uśmiechniętej. Błagałam o dobre zakonczenie tego tygodnia :-)))
-
Oczywiście rozmawiałam z Panią Sekretarką. Pani ma już wstępne pytania odnosnie choroby. I ma wytyczne od Pani Prof., że jeśli nie ma przerzutow na wątrobę i płuca, a jest naciek na otrzewną, to zapraszają na wizytę. No i koszt tych drenow 7500 zł.
-
Dzwoniłam do Pani Prof. w Warszawie. Najważniejsze, że Mama nie ma przerzutów na płuca i wątrobę. We wrześniu odbywa się kwalifikacja na zabieg w stolicy!!
-
Jasiu, a konsultowalaś się w sprawie operacji czy też HIPEC?
Zresztą, 3 miesiące to nie tak dużo, śmiem przypuszczac, że w stolicy też trzeba będzie czekać. Pod koniec sierpnia kończymy póki co tradycyjną chemię i na pewno organizm Mamy musi się zregenerować przed taką operacją. Ja modlę sie o to, by Mama miała siły i by przeszła kwalifikacje do tego zabiegu
-
Aniu, pewnie że mnie to interesuje jak możesz to puść mi linka, z góry dzięki. A jak sprawuję się gary z Ikei? Bo też się zastanawiałam. Zajrzę później. I dzieki serdeczne kochana
-
Kasiorku4 ja mam indukcję , i to bardzo czułą. Mam garnki i Ikei i emaliowe z Olkusza, wiem że Olkusz ma teraz jakieś promocje na necie, jeśli Cię to interesuje puszczę Ci linka. Jeśli chodzi o siemie lniane to możesz je mielić w młynku do kawy zalać wrzątkiem, chwilę odczekać i gotowe ( jak mi sie spieszy to zalewam 1/2 szklanki wrzątkiem i jak trochę naciągnie dolewam zimnej przegotowanej wody) i po problemie.
Jasiu u mnie piękny słoneczny poranek, mąż w delegacji a jutro wieczorkiem przyjeżdża koleżanka z synem na parę dni więc chcę dzisiaj więcej przygotować a jutro jak wróci mąż wybrać się na większe zakupy. Ponoć na Mazurach pojawiły się grzyby kochana.
lilith.p nie znam tego lekarza, nie widziałam na jego linku żeby zajmował się ginekologią, ale moze nie wszystko napisane. Poczytaj o BioBranie, Ja zaczełam go brać dwa tygodnie przed 2 chemią, wydaje mi się ze jestem mocniejsza po drugiej.
Pozdrawiam dziewczyny i życzę fajnego dnia, zajrzę później.
-
Pa pa uciekam cos robic wieczorkiem zajrze BOLGOSLAWIONEGO DNIA ZYCZE