Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Witajcie dziewczyny.
    Jasiu to jakiś wirus powoduje zapalenie rogówki u Małgosi, nie wiem jaki i nie będe pytac bo to nam nic nie da, najważniejsze żeby jak najszybciej mogła poddać się leczeniu onkologicznemu ponownie.
    BioBran jest drogi, ja nie przekonywałabym do niego nikogo( producent zastrzega,ze nie na kazdego działa) gdyż kiedyś czytałam ( na początku choroby) o cudownym UKRAINIE, lek na nowotwory 77 euro za ampułkę, zarejestrowany w kilku krajach- a teraz przeczytałam,że oszust sprzedawał lek na kurzajki jako lek na nowotwory. Wtedy akurat miałam chemię i poszłam z artykułem do lekarza na dyżurze- powiedział mi że gdyby faktycznie ktoś wynalazł lek na raka to nie umierali by ludzie którzy mają kupę kasy. I faktycznie teraz facetowi dobrali się do dupska za ten lek na kurzajki, ileś osób poniosło śmierć po jego stosowaniu.( Spory artykuł w ostatniej Angorze, a pierwszy raz dwa lub trzy lata temu pisali o cudownym leku UKRAIN- śmiechu warte)
    Dziewczyny marzenia się spełniają, więc będziecie miały nowe domy, mieszkania tylko bardzo chciejcie......
  • 12 lat temu
    O rany, to może ja jeszcze zdążę zbudować ten dom, o którym zawsze marzyłam??
    A póki co mam kredyt jeszcze 3 lata i boję się, czy zdążę go spłacić zanim......
  • dołaczam się do dosób przeprowadzajacych się 15 pazdziernika mam odbiór nowego mieszkania,kredyt na 37 lat.na więcej lat nie brałam ,bo nigdy nic nie wiadomo
  • Czy marker mogł tak mocno wzrosnac po tym zapaleniu ktore mama miala tydzien temu? mama brala antybiotyk
  • 12 lat temu
    Izunia będzie dobrze, a co do przeprowadzki to niedługo mnie też czeka:))) Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Witam was kochane:)))
    Dziś czuję się bardzo dobre ze a w szoku jestem. Zero mdłości itp, ale boli mnie łepek tylko to. Poleniuchuje sobie do południa i zbieram się do lekarza a głowa może po kawie przejdzie.

Jasiu jutro z Tobą piję kawkę:))))

Makro napisz coś do nas:)))
  • 12 lat temu
    Witam w (troszkę) słoneczny poranek, życzę wszystkim Paniom miłego dnia. Jasi dziękuję za modlitwy i nieustającą pogodę ducha. Trzymamy kciuki za Mychę.
  • 12 lat temu
    witam witam za samego raneczka Syrenki pozdrawiam sciskam i w modlitwie wypraszam dla was laski BUZIACZKI

Dzisiaj przychodzi p.zobaczyc pieska Mikusia bo juz moge je oddawac -to zywe sreberko bylam wczoraj je brzebadac sa zdrowiutkie .Ile radosci z tymi maluchami

annaszymczak o jakiej ty bakteri mowisz .??????Co to za dziadostwo i skad ???????Pytam o Biobran bo ostatnio bylam w sklepie zielarskim i ceny tego preparatu sa wysokie ,ale jak ma pomoc to czemu nie ;)

Joanna 51 kochana wcisnij mnie do walizeczki i zabierz ze soba ;)

kasiorek juz lepiej ??????

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat