Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Izunia super wiesci daj sobie czas na odpoczynek i zaufaj lekarzom myslę że wiedza co mówią ,przeciesz jestes pod kątrolą będzie dobrze głowa do góry POZDRAWIAM
-
Witajcie dziewczyny u mnie dalszy ciąg remontu ale za to będzie ładnie , mąż maluje a ja zajrzałam na forum co nowego piszecie .Elbe ja też mam tą modlitwę i odmawiam ją już 1,5 roku i bardzo wieżę w jej moc .Przemo nie zamartwiaj się tak wiem że jest ci ciężko ale poczekaj na decyzję lekarzy nie ma co zgadywac , trzeba byc zawsze dobrej myśli a czasem życie samo przynosi rozwiązanie .Jesteś cudownym i troskliwym synem i z tego twoja mama jest napewno dumna więc opiekuj się nią i wspieraj a jak ci będzie ciężko to pisz a każda z nas napewno cię wesprze pamiętaj nie jestes sam ,zawsze znajdą się ludzie który los innych nie jest obojętny NIECHAJ BÓG MA WAS W SWOJEJ OPIECE . Jasiu bardzo cię podziwiam ale mówią że na naukę nigdy nie jest za pózno więc na przód dasz radę DUŻE BUZIAKI.SZymczakanna pozdrawiam ciesze się że się dobrze czujesz.Duże BUZIAKI DLA WSZYSTKICH
-
-
Dzięki Mikra 43 za wyjaśnienie, mnie też bolą łokcie i wszystkie stawy ale trochę mnie uspokoiłaś. Witam Was wszystkie w ten śliczny słoneczny dzień. Trzymajcie się dziewczynki. Jasia ucz się, to bardzo dobrze, że poszłaś do szkoły na pewno Ci się uda, a ile z tego będziesz miała radości i koleżanek. Trzymam kciuki. Również pamiętam o wszystkich z tego forum w modlitwie. Bogu niech będą dzięki, że jesteście......
-
Witam Was Dziewczynki, pije z Wami poranna kawke.
Pozdrawiam serdecznie, milego dnia.
Jasia ale ty masz energii, tak trzymaj!
-
Witaj Jasiu11 - yorki widziałam na zdjęciach zrobionych przez Makro000, są słodkie jak określił mój synek. Ja wczorajsze popołudnie spędziłam z Gojką, też poznałyśmy sie przez forum i mieszkamy od siebie ok 30 km, staramy się spotykać często nie mówiąc o telefonach.
U mnie mimo 4 chemii jeszcze są rzęsy i brwi, co prawda rzadsze ale są.
Pozdrawiam pijące poranną kawkę.......
-
Mikra i kasiorek koniecznie musi dojsc do waszego spotkania .Ja z makro mam najblizej po pierwszym spotkaniu super wspomnienia i tak jest do dzis .jestesmy jak dwie siostry i zawsze powtarzam ,ze to Bog nas polaczyl no wlasnie przez to nasze forum :) :) :) :)
Dzisiaj mam dzien wolny a od jutra uciekam na swoje podworko a sobota i niedziela szkola ,ale bede do was zagladac
Yneczko jutro o 17 tzn 25 zamowilam za ksiedza Jozia msze dziekczynna badz z nami .Ks pozdrawia i blogoslawi BUZIACZKI
-
Temat brwi i rzes mi pieknie odrosly to prawda ,ze czlowiek zle wyglada bez nich ,ale zawsze mialam makijaz i jak mowie kolezankom jak sie ciesze ,ze mi odrosly to pada pyt a co ich nie mialas c???????? .Wlosy mam tak na 2 cm to jeszcze musze ponosic ta moja peruczke choc powiem szczerze bedzie mi trudno sie z nia rozstac bo ma zajefajny kolor i fryzurke na topie no i te ciagle pyt gdzie malowalam wlosy bo kolor zaj................
Pamietacie zapewne ,ze mialam szczeniaczki yoreczki no i jednego zabrali Mikusia placz w domu corcie przezywa ,ale jeszcze mam suczke Suzi , jeszcze tydzien mozemy sie nia cieszyc bo jest juz zamowiona Mikusia wysciskalam ,ale wzielam nr tel i bede dzwonic co tam u niego .Mysle ,ze poszedl w dobre rece bo to widac po ludziech przyjechali go tylko obejrzec i od razu go zabrali .
-
Wtajcie kochane jestem zyje mam sie dobrze tylko czasu za malo 24 godz to dla mnie malo i malo .Ja to jak ta Kwiatkowska zadnej pracy sie nie boje a jeszcze na dodatek zaczelam chodzic do liceum -zwariowalam prawda ???? Tak kiedys nie mialam na to czasu dorabialam sie itd .Takze wekendy mnie nie ma jest trudno po latach ,ale zobaczymy jak nie dam rady to ta szkole rzuce Nie wiem czy cos bedzie wchodzilo do tej mojej glowki po tylu chemiach .Kocham was modle sie za nas i zycze wszystkiego najlepszego a NASZA KROLOWA NAJSWIETSZA WYPRASZA NAM TO CO KAZDEJ Z NAS JEST POTRZEBNE BUZIACZKI
makro czuje sie rewelacyjnie pozdrawia mam z nia kontakt za tydzien wyjezdza ze swoim mezusiem w gory Przesyla buziaki
Elbe piekna modlitwa przez rok caly ja odmawialam uwierz ,ze pomaga Ja odmawiam rozaniec mam go w kazdej kieszeni pozdrawiam
kasiorek jestem jestem i bede jestescie moim zyciem dla was zawsze znajde czas zapraszam na kawusie :)
ona25 fajnie ,ze do nas zagladasz i piszesz optymistyczne rzeczy .Wpadaj czesciej pozdrawiam
-
przemo
badz dobrej mysli moze to naprawde byc zapalenie nawet przy takim markerze - pozatym mysle ze lekarz by nie klamal - bo po co ?
co do przerzutow na pluca moja lekarz wyleczyla chlopaka ktory mial liczne przerzyty na plycach - chlopak dzisiaj jest zdrowy :) wiec nie mozna tracic nadzieji - takie przerzuty tez da sie wyleczyc