Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    A ja martwie sie o Myche, dlaczego nie daje znac?
  • 12 lat temu
    Kasiorek bede napewno na rajdzie, moj maz tam dziala. Moze sie spotkamy, nie wiem dokladnie od kiedy bede, ale napewno. Zdzwonimy sie przed, juz sie ciesze.
  • 12 lat temu
    Elbe, urocza jesteś z tą tajemniczością:)))
  • 12 lat temu
    Mikra za 2 tygodnie jest rajd w kotlinie Kłodzkiej, wybierasz się? Bo ja tak, bvędę w Bystrzycy stamtąd pochodzi mój nie mąż:))) i nie moi teściowie hihihi
  • 12 lat temu
    No to Ci już powiem, jak się spotkamy:):)
  • 12 lat temu
    Elbe, ależ tu również będziemy, a tam się zobaczymy:))) Może kiedyś zorganizujemy gdzieś spotkanie wszystkie mam nadzieję:)))
    No fakt gdzie jest Mycha?
    A ty kochana Vip czy nie nieważne ale i tak jestem ciekawa:)))
  • 12 lat temu
    Acha, a jak wszystkie uciekniecie na fejsa, to kto będzie pisał na tym forum????????????
    Co roku 3 tysiące kobiet zapada na raka jajnika (wg. statystyk) Co one będą czytały???

I co z tą miłością bliźniego?:)
  • 12 lat temu
    No i wkradł się wątek detektywistyczny:) I humorystyczny:)

Dziewczyny, zaczynacie fantazjować:):)

Czy osoba publiczna to znaczy wysoko postawiona? Nie jestem Vipem, gdybym była, to pewnie rak by się mnie nie imał albo miałabym sztab ludzi do pocieszania i nie interesowałoby mnie to forum.
    Ale cieszę się, że w tym wieku jeszcze kogoś zaintrygowałam. I że humory wam dopisują. Sorry, że was rozczarowałam.

Żeby odwrócić uwagę od siebie wprowadzam wątek kryminalny: Gdzie jest mycha? Ile można leżeć w szpitalu? I w TV nic o niej nie było:)

• 12 lat temu
    Witam Was kochaniutkie. Boziu ile mam energii! Mazury sliczne, pogoda dopisala bylo cudownie. Bylam na rajdzie samochodowym, jezdzilam na odcinki specjalne, nie meczylam sie nic mnie nie bolalo, bylo extra. Tylko 5 dni ale jaka odskocznia wogole nie myslalam o chorobie. W domu moja sunia witala mnie tak, ze myslalam ze kregoslup zwichnie:)
    Tak napraede to nie wiem do konca jak poruszac sie po naszym profilu na fc, ale moze dlatego ze dopiero wyslalm prosbe o dolaczenie do grupy. Fajnie Was widziec, tylko do konca nie wiem ktora jest ktora?
    Pozdrawiam, ide wlaczyc pralke, zagladne poznij, buziaki:)
    Zaraz podgladne jak wyglada Kasiorek:)
  • 12 lat temu
    A no już ją mam, sorki)))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat