Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam SYRENKI na facbooku założyłyśmy grupę dziewczyn SYRENKI- jest to grupa zamknięta , to co tam piszemy jest widoczne tylko dla członków grupy. Obecnie jest tam Izunia, Dronka, Makro000, ms_p, Aldi, i ja. Chcemy żeby było nas jak najwięcej. Jeśli macie problem z znalezieniem się na FB, to jeśli puścicie mi swój adres e-mailowy pomogę wam nas tam znaleźć.
Dzisiaj robiłam morfologię, wstępnie chemia przesunieta na czwartek. neutrofile 1.5 w Kołobrzegu a w Poznaniu mogą być niższe więc lepiej nie ryzykować tylko jeszcze w środę mam sprawdzić i wtedy jechać do Poznania.
Życzę fajnego dnia.....
-
mam lenia:)))) a muszę tyle zrobić i mi się nie chcę. Co robić żeby się chciało? macie pomysła?)))))
-
Mikra jak tam, już wróciłaś Mazur?
A Makro szaleje w Tatrach jak halny pewnie:))))
-
Dzieńdoberek kochniutkie:)))
Jasiu ja już wstałam i piję kawkę, jak tam w sZkole?:)))
We Wrocławiu jak na razie pochmurno
-
KTO RANO WSTAJE TEMU PAN BOG DAJE
-
Kasiorek wstawaj szkoda dnia :)
Mikra wiem ,ze zawsze mi towarzyszysz przy kawce :)
Kuka marzy mi sie Gdansk jeszcze w tym roku kto wie ???? :)
Aniu 57 super ,ze mi przypomnialas o ks Knapczyku zadzwonie do tesciow bo bardzo chcieli byc na takiej mszy :)
Aniuszymczak :)
:) :) :) :) :) to dla pozostalych Syrenek ,ktorych nie wymienilam
MOTTO DNIA DZISIEJSZEGO Usmiechnijcie sie kochane ,bedzie dobrze napisala bajka54 pozdrawiam
-
Zaczal sie pazdziernik miesiac rozancowy nie zapominajmy .
2 paz Sw Aniolow Str.
5 sw Faustyny
7 N.M.P.Rozancowej
22 bl.Jana Pawla ii
-
Cześć dziewczynki, dzisiaj piękny dzień, słoneczko, miejmy nadzieję, że tak będzie do wieczorka. Smutki odrzucamy i korzystamy z tego co nam dzisiaj da Bozia. Pozdrawiam wszystkie Syrenki. Kalina ja tabletki z buraka i sok z buraka brałam cały czas. Uśmiechnijcie się kochane, będzie dobrze:):):)
-
Witam w poniedzialkowy poranek .Za oknem swieci juz pieknie sloneczko zapowiada sie fajny dzien .Pozdrawiam wszystkie Syrenki .
Zatrzymaj sie i pomysl jak zyjesz ????? Wczoraj na kazaniu ksiadz mowil od razu pomyslalam o nas ,ze my juz sie zatrzymalysmy zyjemy inaczej a inni jeszcze pedza
-
Elbe a jak chłopacy zareagowali na peruke?