Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
-
kasiorku wirusku super to określiłaś, teraz wiem skąd ta pozycja na zdjęciu zamieszczonym na FB.
Jak by co jutro powtórna morfologia i moze od czwartku 5 chemia, trzymajcie kciuki za neutroflie....
-
Zaprzeczyłam sama sobie, jak można siedzieć i latać jednocześnie? No no zdolna jestem, nie powiem:)))) A teraz już zmykam, najwyższy czas. Do później, Buziaki
-
-
No, uaktywnił jak wirus:))) i zamiast coś robić w domu to siedzę i latam w cyberprzestrzeni.
-
Jasiu ja też będę tu zaglądać, ale chodziło dziewczyną o coś takiego żeby to co napiszą zostało między nami a tu się nie da. Tam bezpośrednio możesz napisać do osoby i pozostałe dziewczyny też tego nie zobaczą tak jak tu.
Krystyna57 Kasiorek ma rację , na fejsiku już się bardzo uaktywnił.
Pozdrawiam
-
Krysiu57 nigdy nie jest za późno na naukę:))) No i poproś córcię żeby Ci pomogła z tym fejsem. Pozdrawiam
jak fajnie was widzieć:)))))))
-
Czesc dziewczyny witam was serdecznie ,bardzo dziękuję Jasiu że o mnie pytasz u mnie ok czuję się dobrze 9 jadę na kontrolę to będę wiedziec coś więcej Jasiu widzę że jestes bardzo zadowolona że możesz poszeżac swoją wiedzę i napewno napiszesz ciekawe prace semestralne czego z całego serca ci życzę.Szymczakanna jak wyniki poprawiły się ? i Poznań zaliczysz? Aniu ja za bardzo nie wiem jak założyc to konto na fejsie ,bo to na forum zakładała mi córka a ja cały czas się uczę i mam nadzieję że z czasem wszystko opanuję , może to wstyd ale nigdy nie miałam do czynienia z komputerem ale trzeba isc z duchem czasu i się nie cofac więc powolutku nabieram wprawy ale miło że o mnie pamiętasz DUŻE BUZIAKI. Mikra super że tak fajnie spędziłas te kilka dni wróciłas pełna sił i nowej energi myślę że to było ci bardzo potrzebne .Dziewczyny ja też kiedy zaglądam na to forum to cały czas mam nadzieję że Mycha coś napisała a tu nic może dzidzius jest bardzo apsorbujący i nie ma czasu ,serdecznie cię pozdrawiam Mycha i myślę że się odezwiesz.Yneczko też zamilkłas co nowego u ciebie?Pozdrowienia dla was ze słonecznej WIELKOPOLSKI
-
Jasiu, dalej tu też będziemy:))) Ja na pewno
-
Moje kochane musze sie z tym przespac -z tym waszym fejsem
Dla mnie forum to jest moje zycie a co z tymi ,ktorzy beda potrzebowac nas .POMYSLE
Aniuszymczak prace semestralne przerozne tyle przedmiotow i z kazdego po jednej lub dwie prace moge napisac np Jez polski wybralam Biblia- ksiega zywa czy martwa? -uzasadnij i drugi temat Wokulski pozytywista i romantyk
-uzasadnij :)