Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    We Wroclawiu pogoda przeplatana, bylam na dluuuuuugim spacerku w parku z moja sunieczka. Boziu jaka ladna ta jesien:) mieszkam niedaleko parku w ktorym jest pelno wiewiorek, ale pociechy. Toska je goni a one maja ja gdzies:)
    Mycha uwazaj na siebie, nie forsuj sie.
    Mi rzesy zaczely rosnac dopiero po ostatniej chemii, ale wlosy na glowie gdzie niegdzie rosly wczesniej.
    Pozdrawiam Was dziewczynki.
  • 12 lat temu
    Witam po dłuższej nieobecności....pozdrawiam wszystkich serdecznie...gratulacje dla Mychy!
  • Witajcie dziewczyny u nas z rana było piekne słońce a teraz popaduje.Aldi 36 cieszę się że nie jestem sama ja leczę się w CO na GARBARACH napisz z której częsci WIELKOPOLSKI pochodzisz i jak daleko masz do POZNANIA? Mycha nie dokazuj dbaj o siebie pomału bedą wracac siły i nie martw się na zapas bo to w niczym ci nie pomoze ciesz się małym szczęsciem bo ono cie potrzebuje pozdrawiam.Kasiorku ja chemię skończyłam w sierpniu i już mam żęsy i brwi a włoski też ładnie urosły jest to możliwe.MoniaRak przekonaj mamę że dopuki chcą mamę leczyc to zawsze jest nadzieja może nie będzie tak zle głowa do góry . Raczek0756 ja też cię podziwiam jestes silną kobietą życzę ci dalej takiej wytrwałosci i nichaj anioły czówają .Pozdrawiam wszystkich
  • 12 lat temu
    Witam wszystkie Syrenki

Mycha malutka jest cudowna .Nie zadręczaj się wynikami na pewno będzie wszystko dobrze .Ja miałam 1c i g2 i poza guzem komórek złośliwych nie było .Czekanie na wyniki to ogromny stres doskonale Cię rozumiem ,ale nie zadręczaj sie ciesz się nowym szczęściem ,jakim Bóg Cię obdarował .

Krystyna ja też jestem z Wielkopolski leczę się na Szamarzewskiego była Łąkowa

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zdrowia życzę niech Bóg ma was w swojej opiece
  • 12 lat temu
    Dziewczyny czy to normalne że już rosną włosy i rzęsy? nie a szybko? Izunia ty chyba tak miałaś?
  • 12 lat temu
    Hej kobietki.
    U nas jesiennie i słonecznie, ale o mały włos po raz kolejny zniknęłabym na trochę. Chyba wina nerwów. Wstałam, położyłam gwiazdę na przewijaku i następne co pamiętam, to policzek zdarty na wykładzinie i ból głowy po spotkaniu bliskiego stopnia z w/w... 5 cm w prawo i miałabym łepetynę szytą, a tak skończyło się na guzie i bólu. Szok co się ze mną dzieje fizycznie:[ A psychicznie... Za dużo czytam chyba :/
  • witajcie, deszczowo i ..burzowo...hmmm
    olka 75 - nie ma problemu, dzwonię ze Skype na polski stacjonarny b.tanio, nawet jeśli nie masz Skype. Lub ze służbowej komórki na polska komórkę, ale to wiadomo, że krócej itp, ale nigdy mi nie zwrócili uwagi,że generuję im za duże koszty.
    Tak więc z mojej strony nie ma żadnego problemu. A czasu wolnego mam sporo ;-) Odezwij się (strzałka ;-) lub SMS na kom.+xxxxxxxxxxx ( ten numer skasowalam juz z tego posta po kilku godzinach...)
    Jasiu - piękny wiersz.
    Raczku - też podziwiam, że i leczysz się i pracujesz. Nie masz możliwości brać zwolnienia lekarskiego?
    Dziś mija 4 tyg od ost. chemii, i czuję się WSPANIALE :) Dziękuję Makro, tak mi mówiłaś na pocz. leczenia w maju, że za pół roku też tak się będę czuć, ehhh życie piękne...
    pozdrawiam i piszcie ładnie tu i tam :)

• 12 lat temu
    Jasiu dziekuje:)
  • 12 lat temu
    Kawka wypita, pobuszowalam na fc, a tu cisza.
    Dziewczynki milego dnia:)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat