Rukola kurcze może nadmiernie kombinuję !!!
zaraz po chemii węzeł pod pachą mi ładnie malał i tak się utrzymywał kilka dni a później znowu rósł :/ :( wygląda na to, że 4-ta chemia jest już mniej skuteczna :( tak jakby rak reagował wyłącznie na taxol a już nie na carboplatynę :( jeżu nawet nie chce myśleć ile mi On urośnie do czasu operacji a potem przez następny miesiąc do chemii. Mój guz rósł 1 cm na miesiąc więc wchodząc w leczenie będe mieć 2,5 -3 cm pod pachą jak nie lepiej. Znowu panikuję od wczoraj :( :( :(
Dziewczyny, chciałam Was zapytać czy możliwy jest wzrost markera CA 125 przy niewielkim zapaleniu pochwy? W ciągu miesiąca wzrósł mi z 16 na 26. Niby niedużo a już jest strach.
no i zrobilysmy prywatnie w szpitalu. Wynik mniejszy ale niewiele CA 125 wynosi 22,60 wiec tak bardzo sie nie rozni jak mialam nadzieje. Zwiekszyl sie przynajmniej o 10...a o ile dokladnie nie wiemmy bo nie bylo markerow po 6 chemii. Masakra... boje sie ze moje obawy o te wezly chlonne znajda odzwierciedlenie w rzeczywistosci. Mozliwe ze mama jest niewrazliwa na platyne i tak szybko szykuje sie progres? Pewniee wszystko jest w tej chorobie mozliwe ehhg. A marzylam o chocby roku spokoju
justyna.81. W każdym szpitalu jest inaczej. osobiście miałam ustalony termin - miesiąc czasu od ostatniej chemii. Później lekarz przesunął termin o cały miesiąc ale to z powodu urlopów. Drugi termin podany został dotrzymany. Do kliniki w Katowicach pojechałam w poniedziałek a w śodę byłam operowana. Przez te 2 dni miałam robione przeróżne badania i przygotowanie do operacji. Można prywatnie porozmawiać z lekarzem przed operacją. Na skład zespołu operacyjnego nie miałam wpływu. Wiedziałam tylko, że będzie mnie operował chirurg do którego chodziłam i który podjął się operacji. Po operacji dowiedziałam się , że operował mnie jeszcze profesor, który kieruje tym oddziałem kliniki oraz jeszcze jeden chirurg specjalista od spraw kobiecych.
justyna81. Staraj się aby operował Cię dr. Leśniak ! lepszego chirurga nie znajdziesz. Teraz dr. Leśniak operuje w Bielsku. Dr. Leśniak operował mnie w Katowicach. Nie zgodziłabym się aby operował mnie ordynator. O dr. Tomaszku słyszałam dobre opinie. Idź prywatnie do dr. Leśniaka, ma prywatny gabinet na 11-go listopada i przyjmuje jeszcze w św. Łukaszu.
Hej dziewczyny.Nareszcie pisze normalnie ale z telefonu męża bo mój nadal się nie nadaje.Co doktora Leśniaka to polecam.Dobry chirurg i najlepiej dostać się do niego do Katowic Ligoty bo chyba tam są lepsze warunki.Moja koleżanka jest po jego operacji.Trza iść prywatnie i porozmawiać.Ja jeszcze w Chorwacji ale wracam powoli bo 19 go onko i musze zameldować się w Katowicach.