Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Krysiu 65 trzymam kciuki za Ciebie. Pierwsza wystarczyla na rok, to ta druga musi przynajmniej na piec lat i juz!!!!

Pamietasz jeszcze zapewne jak sobie troche ulatwic zycie w czasie chemiii?
  • krysiu65 z tego co wiem wszystkie dziewczyny papryczki rozdrabniały w rękawiczkach. Nie wolno wtedy dotykać dłońmi oczu , błon śluzowych itp. Ja dzisiaj robiłam z świeżych chili też w rękawiczkach. Wtedy jest 0.5 kg na 1/2 l oleju.Moja przyjaciółka to pije i mówi że nawet mlekiem nie popija. Leczy się od 6 lat, teraz kończy 6 cykl chemii. ( obciążona genetycznie i też ma G3). 3trzymaj się, po roku mogą powtórzyć tę samą chemią którą już brałaś, pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Witajcie widzę że nie tylko ja jestem rozczarowana tymi cudotwórczymi specyfikami.
    Zainteresował mnie wpis o Papryczkach w oleju, zakupiłam i zaczęłam je robić, 15dkg to spora paczka, a ja już po
    1 garści(rozkruszyć i wrzucić do butelki) dostałam uczulenia (łzawienie oczu i katar). To jest tak mocne, że już 1 kropla może wypalić dziurę w żołądku.

Wczoraj miałam robione markery przez m-c podwoiły się za tydzień jadę na chemię.Po roku przerwy wszystko zaczynam od nowa.
  • 12 lat temu
    Nie wiem czy na tym Forum juz to pisalam ale:

We wtorek najadlam sie tej wit.c w tabletkach w baaardzooo duzej ilosci, i....wrocil mi rozum!!!! Wiecej tego nie zrobie! Jeszcze dzis mi brzuch dokucza...hahaha mam za swoje:)
  • 12 lat temu
    WitajcieSyrenki porannie:)

Jasiu11, jak pisala Ania, moja Lekarka uwaza takie suplementy za zbyteczne. Jak ja przed pierwsza chemia pytalam o preparat na wzmocnienie wlosow (bo cos takiego wprowadzila Firama Wella na rynek) tez powiedziala ze mam sobie to darowac a za te pieniadze kupic cos dobrego do zjedzenia...
    Musze dodac ze ona (ta Lekarka) w ogule jest minimalistka. Pamietam jak w czasie chemii mialam bardzo zle wyniki, watroba, leukocyty itd... a ona powiedziala: to normalne, nie przejmuj sie, organizm sam sobie za jakis czas z tym poradzi...wtedy mialam watpliwosci czy czasami nie nadszedl czas zeby poszukac innego Lekarza...ale ona miala racje,tak tez sie stalo.
    Pozdrawiam serdecznie.
  • Witam dziewczyny. Kasiorku cieszę się,że wróciłaś do siebie, przy słabych wynikach uważaj na infekcje, są teraz w obiegu Jak napisała Mycha.
    Jasiu11 Ewcia pytała swoją lekarkę o ten preparat La Vita- powiedziała,ze ma sobie z tym dać spokój bo to naciągactwo.
    Ja wyznaję jedną zasadę - jeśli coś jest na wszystko- to jest na nic.O buteleco słyszałam już wcześniej, też jest na wiele dolegliwości, moja koleżanka stosowała go na łuszczycę ale nic nie pomogło.Może na coś innego działa.Wiesz ,ze jeszcze miesiąc i troszkę i............
    Pozdrawiam pijące kawę, po kawie i te przed kawą......
  • 12 lat temu
    Jasiu, Mikra była sama, ja jeszcze nie byłam w stanie źle się czułam. Ale teraz w poniedziałek już idę:))
  • 12 lat temu
    kasiorek bylyscie na tym spotkaniu z Mikra???
  • 12 lat temu
    Kasiorek egzaminy beda w styczniu . Wczoraj rozmawialam z p dyrektor uklada nam plan kazala sie uczyc i maja byc same piatki
    Kochana wiara czyni cuda ma byc ok i bedzie -caly czas tak sobie powtarzaj :)
  • 12 lat temu
    Jasiu u Ciebie to pewnie już egzaminy się zaczną? Jak nauka kochana?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat