Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam chyba dzisiaj spóźniłam się na kawkę.
joanna52 brałam od Ojców Bonifratów Anticancerin ale na mnie to nie podziałało, albo słabo.
Jasiu11 na naszym oddziale polecano Polyerga t.j suplement diety też produkowany w Niemczech, na necie możesz poczytać.Brałam to po pierwszej wznowie, Tak ja Tobie po pierwszym cyklu chemii mówiono żeby nic nie brać. Ja jak mnie bierze jakaś infekcja to piłam wit C 1000 rozpuszczalną, nic się nie działo więc teraz kupię tą o przedłuzonym działaniu.Mikroelementów dostarczają mi owoce Goi ale zrobie sobie wyniki krwi w kierunku cynku i selenu dopiero jak zregeneruje mi się krew po ostatniej chemii.
Mikra43 cieszę się,że wróciłaś do zdrowia. Co będziesz pichciła?
Pozdrawiam wszystkie SYRENKI
-
również piję kawkę, ale chyba za późno bo pewnie już was nie ma, ale Pozdrawiam:))))
-
Witam Dziewczynki.
W koncu zalapalam sie z Wami na kawke.
Bylam na spacerze z moja Toska, u nas zimno i przymrozek, ale swieci sloneczko!
Zaraz uciekam, musze nadrobic zaleglosci z poprzedniego tygodnia. Po poludniu mam babskie spotkanie z przyjaciolkami jeszcze z podstawowki i musze cos dobrego upichcic bo przyjda po pracy glodne.
Pozdrawiam Was serdecznie, milego dnia.
-
Jasiu11 tak korzystam z ich pomocy :))
-
Z tym raczkowaniem to roznie bywa...Ja jestem przekonana ze w polsce pracuja bardzo dobrzy specjalisci w swoich dziedzinach, tylko w niektorych sprawach maja zwiazane rece, jak nie wiadomo o co chodzi to przewaznie o kase....
-
Witam Syrenki przy kawce:)
Jasiu11 ten preparat La Vita jest produkowany w Niemczech, jako Suplement Diety jest dostepny bez recepty.
Ja juz chyba tez dojzalam do wspomagaczy, ale po wczorajszej mojej reakcji ( procz cynku na raz 4 tab.wit.C200mg.jedna) jakos dziwnie sie poczulam, nie wiem czy to przypadek...ale chyba jednak lepiej wyprobuje niesyntetyczne zrodla. Pozdrawiam cieplutko.
-
Joanno51 witaj przy kawci .Mam pytanko jak sie nie myle to korzystasz z uslug Bonifatrow ??? :)
-
ewcia35 czy ten preparat La Vita jest dostepny (USA ) i mozna go sobie kupic bez recepty ????? :)
Kochana ja tak jak ty nic nie bralam bo lekarze zabraniaja cokolwiek i coz a ja jak te pokorne ciele oczywiscie nic nie stosowalam .Ale czas najwyzszy zaczac szukac wspomagaczy tylko tak jak aniaszymczak pisze to co ktos stosuje nie koniecznie musi mi pomoc .Mysle ,ze trzeba zwracac uwage tez na swoja grupe krwi i tym sie kierowac co wy na to ??????????????????????????,Ale ta wit C to jak najbardziej
aniuszymczak z tym ich raczkowaniem niech juz zaczna chodzic i nam pomagac :)
-
Wtam Was kochane kobietki raniutko,ja już piję kawkę.U mnie w lubuskim za oknem zimno ale sucho :)Pozdrawiam
-
Witam moje skarbeczki w ten pochmurny dzionek ,:):):)
kasiorek o o o widze ,ze juz lepiej cieszy mnie to bardzo .Bylyscie z Mikra na spotkaniu ?? :)