Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
CZeść Dziewczynki:))
dziś we Wocku też zimno, ale słoneczko wyszło i może zostanie na cały dzień:)) Piję kawkę i jeszcze sobie leżę pod cieplutką kołderką, dziś już ok się czuję. Pozostanie teraz wiara że już tak będzie na zawsze a przynajniej na bardzo długieeeeee lata...
-
witam,witam widzę że tutaj same ranne ptaszki.To forum to jak magnes,nawet przed pracą muszę tutaj zajrzeć.Życzę miłego dnia,u mnie mglisto i zimno brrr
-
Witam kochaniutkie przy porannej kawusi : )
-
Witajcie babeczki. Jak zwykle nie mam czasu prawie a nic. Mam w domu szpital polowy - młody od 3 m-cy nie może wyzdrowieć - po raz kolejny chory (zdrowieje sobie nafaszerowany milionem antybiotyków, itd.). Malutka podłapała najpierw katarek, potem kaszelek - lekarz dał skierowanie do szpitala, ale... poprawia się, więc może nas ominie. Chwyciło i mnie - masakra. Takiego choróbska nie miałam. Najpierw niby grypa, potem niby zapalenie płuc, a teraz niby angina z całą resztą. Straciłam głos, ból od mostka w górę mnie dobija - wyję w głos. Szok
A z innych newsów - jestem po pierwszej wizycie u onkologa - w skrócie stwierdził, że teraz to już po ptakach jak mi wycięli. Wyniki też niezbyt go zainteresowały - chyba kiepskie stadium miałam, bo (tak, jak mówię) zainteresowania brak. Stwierdził, ze nie ma sensu przychodzić do niego wystarczy gin. Na moje stanowcze - ale ja się boję - umówiliśmy się za 3 m-ce (szczegóły wizyty pominę, bo jeszcze przeczyta..:)). Ogólnie nie tego się spodziewałam. Ja wiem, ze tam nic nie ma już, ale było...
Nieważne. Ważne, że na wizycie u gin. (po baardzo szczegółowym badaniu) wyszło, że jest super i nic się nie dzieje - i tylko to się liczy (gdyby wszyscy lekarze tacy byli).
Uciekam do maluśkiej, bo się wierci - chyba trzeba będzie oczyścić nochalek... Buziaki.
-
A na "łapanie" to z własnego doświadczenia m.in. jak najwiecej ciepłych (nawet gorących) natualnych płynów. A jednorazowo kubek gorącego mleka z łyżeczką masła i rozgniecionym czosnkiem, i to prawie jednym łykiem:) Pięknie rozgrzeje :). Można robić z miodu antybiotyk: na noc łyzeczkę miodu zalać pół szkl przegotowaną chłodą widą. I rano wypic i to naczcz (o ile ktos tam moze). To jednak raczej juz profilaktycznie. Ja zawsze szukam naturalnych witamin, unikam tabletek. Zdrówka :)
-
szymczakanna, cos w tym jest!!!!! Potwierdzam !!!!!!!!!!! :) :) :)
-
Ja lubie miod, ale nie jem go zbyt czesto bo wlasnie po nim mnie paskudnie drapie w gardle. Za to cala reszte mojej rodziny stawiam miodem i herbata z cytryna na nogi przy przeziebieniach...
Ja sie wczoraj tez zle czulam po tych tabletkach z wit.c...chyba wyprobuje ta wolno uwalniajaca sie...
Moja sasiadka z Ukrainy przy bolu gardla zuje zabek czosnku i kroi cebule na plastry i rozklada po domu (tam gdzie najczesciej przebywa...) na nia to dziala, nie zarzywa na przeziebienia rzadnych tabletek.
-
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=303899526385381&set=a.199224223519579.39974.196468363795165&type=1&theater
-
Rozmawiałam dzis z koleżanką co jest prawie 15 lat po .Ona nie przestrzega ,żadnej diety.Jak czuje ,że cos ja bierze to je 2 łyżki miodu i jej mija.Co sadzicie o miodzie,bo mnie zaczyna drapac w gardle.Po wit.C boli mnie żołądek .
-
myśl na dzisiaj;
"Jeżeli twój umysł jest szczęśliwy, to jesteś szczęśliwy wszędzie tam, gdzie przebywasz. Gdy budzi się w tobie mądrość, to widzisz prawdę wszędzie tam, gdzie spojrzysz. Prawda tam jest. To jest jak nauka czytania – gdy się nauczysz czytać, to możesz czytać wszędzie tam, gdzie przebywasz." No Ajahn Chah