Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Jasiu ryż był z jabłuszkami, cynamonem i bitą śmietaną 30%. Muszę to spisać, bo nie korzystam z żadnego przepisu, tylko mam go w głowie, Jak przeleje do worda to go wrzucę na." odżywianie"
    Krystyna kiedyś kupowałam w aptece odżywkę chyba nazywała się Wax , smarowało się nią włosy i zostawiało na parę minut, potem spłukiwało. Jak znajdę nazwę to napiszę.
    Pozdrawiam z słonecznego Kołobrzegu.
  • Witam wszystkich serdecznie miło się was czyta bo zawsze coś ciekawego można się dowiedziec . Mycha interesuje mnie ten szampon gdzie go kupiłaś? w drogerii czy w aptece? muszę zacząc cos stosowac bo włosy coś mi wolno rosną po poprzedniej chemi było inaczej .Aniu dzięki za przepis widze że ty pełna werwy jak zwykle zwarta i gotowa tak trzymaj życzę zdrowia .Witam nowe dziewczyny fajnie że do nas dołączyłyście życzę wam zdrowia wytrwałosci i wszystko co najlepsze niech was nie omija.Pozdrawiam wszystkich tych piszących i tych czytających ,DUŻE BUZIAKI
  • 12 lat temu
    Aniu dzieki za przepisy na pierniczki {{{
  • 12 lat temu
    aniuszymczak ja poprosze przepis na jablka z ryzem i cynamonem PLIS Bo mi narobilas smaka ,ale zamiast bitej smietany to cynamonik .:)

No i ruszyla lawina kazda cos od siebie napisala i o to chodzi POZDRAWIAM
  • Ale na obiad mam dzisiaj barszcz ukraiński i ryż z jabłkami z bitą śmietaną.
  • Dziewczyny umieściłam przepis na pierniczki na forum Odżywianie....... dodałam jeszcze przepis na piernik który piekła babcia mojego męża- Marysia," niebo w gębie" - polecam. Przepis może wydaje się trudny ale po pierwszym razie okaże się, że nie taki straszny.
    Ja polecam piersi z kurczaka w sosie grzybowym albo karkówkę w keczupie.
  • 12 lat temu
    zrób kuraka w sosie śmietanowym z ziołami:)
  • 12 lat temu
    ha ha ha;/, u mnie też zaświeciło:)))))
  • 12 lat temu
    Kasiorek, na Hallera placa podatki to slonko swieci:)
    Ewus dzieki za rade, ale ja sama nie przepadam za spagetti.
  • 12 lat temu
    Mikra43 a ile ta coreczka ma lat? Bo nie wiem, moze tak Spaghetti po Bolonsku? Nie wiem czy tez dodajesz do sosu starta marchew,seler i pietruszke w korzeniu? Bardzo zdrowe a dzieci sie zajadaja bo jak to sie rozgotuje to w sosie tego nie widac....

A kurkume sypiecie do czego sie da?

A w Saarbrücken szaro i ponuro brrrr

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat