Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Mikra a to ciekawe bo u mnie za oknem mglisto... a okna myłam, żeby nie było:)))
-
Witam Was Kochaniutkie. Widze ze wiesci nie najlepsze, Krysiu trzymaj sie , dasz rade!
Jasiu u mnie dzisiaj na obiad barszcz czerwony na zeberku. Nie robie drugiego dania bo my z mezem sami i nie ma kto jesc. W niedziele na obiedzie mam przyjaciolke z coreczka i tez mam dylemat co zrobic, moze ktoras z Was cos podpowie.
Bylam w poniedzialek w AkademiiWalki z Rakiem, zajecia prowadzi psychoonkolog programem Simontona. Niby w grupie latwiej, ale zaczynam myslec ze te spotkania jednak mnie przygnebiaja.
Jesli chodzi o suplementy ja tez podchodze do nich sceptycznie, jedyne co biore to grzybki reishi, no i oczywiscie leki na menopauze i neuropatie.
We Wroclawiu slonecznie, Wszystkim zycze milego dnia:)
-
Aniu ja tez poprosze o te pierniczki.:))
Ja mam na dzis jeszcze Lazanki, Zupe jarzynowa, Rosul, Salatke ziemniaczana i Udka tylko w piekarniku upieke... U mnie same niejadki....
Jasiu11 z ta intuicja to nawet fajna rzecz, jak cos mnie tam w srodku rabnie to sie wycofuje, albo zaczynam to robic w zaleznosci od sytuacji... A z tym lykaniem to juz sama nie wiem...poki co Cynk lykam dalej a na wit.c to odczekam pare dni i wyprobuje proszek z Apteki (bez rzadnej potencji jest tego 100gram). Jak opowiedzialam mojej Lekarce o moim wyczynie to polecila ten proszek (na czubku od noza do soku pomaranczowego) i raz dziennie.
Np. siostra mojej mamy miala raka piersi w bardzo mlodym wieku, piers jej oszczedzili, wycieli co mieli wyciac i obserwowali... Zaczela lykac wit.A+E (robi to juz prawie 20 lat) i swiecie jest o tym przekonana ze jej to zadzialalo. Ciesze sie jej dobrym zdrowiem, ale mnie cos mowi ze mam tej A+E nie brac wiec chociaz mam zywy przyklad....stosowac tego nie stosuje...
-
Aniu też proszę o przepis na pierniczki :))))))
-
Witam na spóźnionej kawce:)
Oj Jasiu, Jasiu to ja wiem o co chodzi Ani a Ty zapomniałaś?:))))
Ja mam obiad z wczoraj dziś sprzątam i oglądam jakieś romansidła:))))
Aniu:)) tak przepis na pierniczki pleaseeee..:)))))
-
Aniu to po prosze przepisik na pierniczki :)
-
Witaj Jasiu11 przy porannej kawie. Oświecam Cię, jeszcze trochę i Święta. Ja już upiekłam pierniczki, po upieczeniu są twarde a na święta akurat miękną.
Mycha a ten szampon można stosować na łysą głowę? Możesz sprawdzić w ulotce?
Pozdrawiam o poranku.
-
Krysiu jakie sa teraz twoje markery i czy wiesz jaka chemia pojdzie pewnie taxol+ carboplatyna A moze innego drinka zafunduja ??? Pozdrawiam .to sa slowa mojej mamy ,ze tez nie sily na tego s...........................Trzymaj sie cieplutko
-
Witam golabeczki z ranka :):):)
Dzisiaj Matki Bozej Ostrobramskiej niech Matuchna ma nas w swojej opiece .
Ewcia35 to znaczy ,ze nie trzeba nic lykac ?????
Zdac sie na intuicje co podpowie ???
krysiu65 trzymam kciukasy za leczenie :)
annaszymczak wiesz ,ze jeszcze miesiac i ....... Aniu jakies zacmienie oswiec mnie o co chodzi :0
Mam pyt co dobrego moje kuchareczki robia dzis na obiadek ????? Bo nie mam pomyslu .
-
Ewcia35 widziałaś szampon Revitax? http://www.doz.pl/apteka/p56858-Revitax_szampon_na_porost_wlosow_250_ml
Nasłuchałam się o nim tyle, że kupiłam. Efekty rzeczywiście są super! Moje włosy (pomimo tego, że ominęła je chemia) były w opłakanym stanie po wszelkich lekach, stresie, itd. Bałam się że jak jeszcze chemia by mnie spotkała, to...
Koniec końców - chemii nie było, a ja pomimo wszystko kupiłam szampon i jestem baaardzo zadowolona. Wydajny, a i cena jak normalny lepszy szampon z drogerii. No i bossssko pachnie:) Włosy mi się wzmocniły, urosły, nie są już tak bardzo zmęczone życiem jak były.
"Odświeżający szampon zapobiegający uwarunkowanemu dziedzicznie lub hormonalnie wypadaniu włosów. Pielęgnuje włosy i jest przy tym łagodny dla skóry głowy. Kofeina wzmacnia osłabione cebulki włosów i jednocześnie stymuluje porost włosów. Dodatkowo szampon zawiera witaminę B3 i pantenol, włosy stają się elastyczne i łatwe do czesania. Ponadto szampon zapobiega tworzeniu się łupieżu."