Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Wesołych Świat!
Pełnych miłości, ciepła, zapachów, prezentów i śniegu.
Życzy LB.
-
Witajcie Dziewczyny! Wpadam, żeby złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia świąteczne, pełne radości, odpoczynku, nadziei i przede wszystkich zdrówka. Abyście mogły te wspaniałe chwile na dłużej zatrzymać, aby smutki odeszły daleko i sam optymizm zagościł w tym szczególnym czasie. Pozdrawiam serdecznie!!
-
Witam wszystkich serdecznie
Pragnę wam wszystkim złożyc z serca płynące życzenia zdrowych ,wesołych, rodzinnych swiąt BOZEGONARODZENIA
niechaj BOZA DZIECINA WAM BLOGOSŁAWI A JEGO MATUCHNA OTOCZY WAS SWOJA OPIEKĄ.......
WESOŁYCH SWIAT//////////
-
o rany Olka-75,ale się porobiło...:-( pamiętam,jak pytałaś o tego ordynatora ( pisałam wtedy pod innym nickiem,on mnie też operował po razpierwszy).
Przykro,że czegoś nie dopatrzył i znowu masz mieć operację.
Daj znać co CI zrobili, a co powinni byli zrobić.
Krysiu - super,że chemię dostałaś. Odpoczniesz w Święta :)
MAtko jak nas zasypało, to jakas masakra, pada już 2gi dzień non-stop.
pozdrawiam nocne marki ;-)
-
Witam wieczornie.
Bylam dzisiaj w Dusznikach Zdroju u rodzicow ktorzy sa tam na wczasach rehabilitacyjnych. Zimy nie ma ale ladna okolica troche mroznie ale bylo super. Wrocilam i zabralam sie za pieczenie ciasteczek z corcia, zdjecia dolaczone na fb.
Jutro dlaszy ciag wypiekow, ostateczna decyzja to piernik i rafaello. Makowiec zostanie kupiony, mamy nie ma to i makowiec bedzie kupny.
Elbe ja rok temu bylam po operacji i czekalam na wyniki, smutne to byly dla mnie swieta ale probowalam robic dobra mine. Ale ciasteczka tez byly.
Krysia dobre wiesci, odpoczywaj.
Dziewczynki serdecznie Was pozdrawiam, spokojnej nocki:)
-
Cofnęłam się i zobaczyłam, co działo się na tym forum rok temu. To strona 12 ,a dziś 121, trochę tego nastukałyśmy/ście:)). Ja rok temu nie przeczuwałam, że za półtora miesiąca moje życie przewróci się do góry nogami:(( I o istnieniu takiego forum nic nie wiedziałam. Ale się pozmieniało.
-
Krysiu, no i leż sobie i ciesz się z nicnierobienia:)) W święta wszyscy Ci będą nadskakiwać, a po już będziesz w formie :))
Ja upiekłam już 2 ciasta z przepisów AniSz (chyba skopsałam masę czekoladową) , a teraz robię nieśmiertelne 3bit, które zawsze wychodzi (tfu tfu, obym nie zapeszyła w końcu)
Aaa i zrobiłam też śledzie z rodzynkami. CDN.
Miłej krzątaniny:))
-
Witajcie dziewczyny właśnie wróciłam z CO nareszcie krew mi się poprawiła na tyle że mogłam wziąść
2gą chemię. Szybko siadłam do kompa, aby podzielić się z wami tą w miarę dobrą nowiną i życzyć wam wszystkim spokojnych i zdrowych świąt, i obyśmy po swiętach spotkały sie w pełnym składzie zdrowsze,silniejsze i pełne wiary w lepsze jutro. CAŁUSY dla wszystkich, a teraz idę się kłaść. Pa,pa.
-
Też jestem,też czytam,tylko brakuje sił,chęci na pisanie.W pazdzierniku miałam operacje i pomorska sława,p ordynator spieprzył sprawę,przeoczył wyniki z Pet i nie wyciął wszystkiego co trzeba.I niestety po nowym roku znowu do cięcia:(
Na święta,życzę nam,sobie i Wam dużo wiary,wytrwałości.I zeby spotykać w tym swoim nieszczęściu mądrych,zaangażowanych lekarzy specjalistów,którzy są też poprostu dobrymi ludzmi.
-
Wsztystkie jesteście kochane i bardzo się cieszę że należę do tego wyjątkowego grona super babeczek:)))
Z okazji tych Świąt życzę nam wszystkim i każdej z osobna jak najwięcej radości, pomyślności, zdrowotności i w ogóle wszystkiego naj naj naj:))) Dzięki że jesteście:)) A i tak życzenia prześlę jeszcze w wigilie;)))) Spokojnej nocki Syrenki:)