Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
-
Na opakowaniu powinno być napisane.Biorę dwa razy dziennie po jednej kapsułce.
-
Witam wszystkie Syrenki .:):):)
Pozdrawiam osoby ktore sie ujawnily i nas czytaja :):):)
U mnie mrozno ,ale slonko sie pokazuje bedzie piekny dzien
Elbe u mnie w kosciele nikt winka nie swiecil ???? Jestem zniesmaczona ????? Ale na mszy bylam :0
Aniu57 jak wnusio ????? Odezwij sie .
Aniuszymczak a ty jeszcze siedzisz na mazurach ??? Dziekuje za prezent i milo spedzony czas :)
kasiorek a co u ciebie ???? :)
No kochane a MIKOLAJ u was byl ?????
joanno51 kupilam jeczmien w tabletkach 500mg napisz jak stosowac PLIS :)
-
Kalino ,miło nam ze się odezwałąś jako czytająca.Dobrze,że nasze rozmowy,wynurzenia dają komuś rozpoczynającemu tę trudną drogę walki chociaż cień nadziei.Myślę,że obok takich naukowych opracowań,dotyczących naszej choroby,potrzebne jest też takie "rozmawianie na różne tematy".Swoją drogą to miłe,dowiedzieć się,że ktoś nas czyta.Pozdrawiam ciepło wszystkich i tych ukrytych i tych,którzy się ujawnili.
-
Witam wszystkie syrenki.
Jestem,czytam nawet 2 razy dziennie .
Chora jest moja mama od sierpnia ,rak jajnika G3,grupa 4.Jutro idzie na 5 chemie ale wszystkie wyniki ponizej normy,bierze zastrzyki na podwyzszenie wynikow.Pozdrawiam.Dajecie wiare i nadzieje.
-
Witam witam poswiatecznie od rana mialam gosci do kosciola sie wybieram na 17 .No i juz po swietach .U nas caly dzien pada, sniegu zero . A cala reszta pewnie lezy do gory brzuchem po przejedzeniu ????? POZDRAWIAM :):):)
-
Witam słonecznie, zimowo...nareszcie PO Świętach ;-)
Elbe - apel super, oby jak najwięcej dziewczyn odzywało się.
Dzięki,za wieści,że dziś msza za Syrenki.
Pozdrawiam i proszę o odzew Olka-75 :)
-
Ooooooooooooo już południe, a nikogo nie ma ???
Niezawodna Jasia nie pisze, więc ja przypomnę, że dziś msza za Syrenki i święcenie wina:))
Pozdrawiam poświątecznie.
-
No, mnie też dieta by się przydała. Nic nie schudłam od zeszłego miesiąca:((( A marzy mi się jakiś nowy ciuch:)) Na grubą d... nic nie kupuję....
Dziękuję tym dziewczynom, które zareagowały na mój apel. Pozdrawiam czytaczki:)) i stałe "pisaczki" :))
Święta minęły. Czas wracać do rzeczywistości.
-
Od jutra przechodze na diete, nie zebym niewiadomo jak pojadla, ale wszystkiego po trosze i mam dosc.
Jutro na sniadanie twarozek.
Pozdrawiam serdecznie, przy herbatce z cytryna