Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Ja zrobiłam dzisiaj ostatnie zakupy , przez dwa dni nie wychodzę z domu , trzeba co nie co upichcić
Serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia , ja także życzę Wam aby te wspaniałe Święta przyniosły radość,spokój
i spełnienie wigilijnych życzeń a w Nowym Roku zagościły same dobre dni , zdrowie, pomyślność i wzajemna życzliwość
-
Jestem, czytam i serdecznie pozdrawiam:)))
Ostatnio rzadko zaglądam, bo wróciłam do pracy i musiałam się nieco ogarnąć i wdrożyć:) ale obiecuję poprawę!
Życzę Wam wszystkim wesołych, zdrowych, rodzinnych i przepełnionych cudownymi zapachami świąt!
I oczywiście, abyśmy za rok składały sobie życzenia w komplecie!
A teraz zasuwam do roboty, bo moja mama złamała rękę:( i muszę "obrobić" dwa domy!
Pozdrawiam
-
No cóż, końca świata nie ma, trzeba się brać za robotę :((
AniuSz , nie strasz mnie .... moja dentystka przyjmuje w domku jednorodzinnym i już mi zaproponowała, że górę mi wynajmie, żebym miała blisko:)))
Pozdrawiam wszystkich pozdrawiających:))
-
Witam ,czytam ,korzystam z porad ,WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!
-
-
Jestem,czytam,pozdrawiam. Bogu dzieki za WAS ,ktore tutaj piszecie i dajecie wielka nadzieje !!!
Niech nowo narodzony JEZUS przyniesie dla kazdej z nas oczekiwane zdrowie i blogoslawienstwo na dlugie, dlugie lata. Wesolych Swiat !!!
-
Witam zimowo, dziecię na sankach odwiezione do p-la a i ja radochę miałam :-) Kondycja lepsza! Marzą mi się narty...nigdy jeszcze nie jeździłam. W tym roku dziecię dostanie swoje pierwsze mini narty, więc chociaż sobie popatrzę jak ona sobie radzi, dzielna mała...
Piekne słowa Jasiu, ja tu niestety nie mam rekolekcji, a też to lubiłam w PL.
szymczakanna - właśnie tak, za rok o tej samej porze, obecność obowiązkowa :-)
pozdrawiam i spokojnych przygotowań przedświątecznych :)
-
Witam Was Syrenki.
Ostatnio nie zagladalam bo 3 dni netu brak.
Wczoraj wieczorem przeczytalam zaleglosci.
Pozdrawiam Was serdecznie, milego dnia.
-
Witajcie Syrenki :) Jestem z Wami od maja, mało się udzielam ale codziennie Was czytam i dużo się od Was uczę :)
Z okazji ŚWIĄT życzę Wam ZDROWIA , ZDROWIA i jeszcze raz ZDROWIA :)
Jestem, czytam , pozdrawiam!
-
Witam moje kochane Syrenki przesylam duzo buziakow***********************
Lusia wam rowniez zdrowych i wesolych swiat :):):)
kasiorek 3mam kciukasy :)
Makro niedziela -fontanna-16 .00:) Pozdrow mezusia
U nas od wczoraj rekolekcje -super ksiadz redembtorysta prowadzi .Wiele daje do myslenia niby czlowiek wie ,ale takie rekolekcje daja do myslenia zeby sie zatrzymac pomyslec o innych obejrzec sie dookola czy moze ktos potrzebuje pomocy ?? Pomyslec co mozna by bylo jeszcze zrobic w swoim zyciu moze cos zmienic ??? Moze cos jeszcze robie nie tak ??? i oczywiscie nie zamykac sie na wiare bo to bardzo pomaga *********