Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Fantastycznych świąt Bożego Narodzenia,
prawdziwej zimy za oknem i ciepła rodzinnego,
niepowtarzalnych wzruszeń i zaskakujących prezentów- przesyłam Wam kochane syrenki ,
i dziękuję za to że wciąż tu jesteście.
Dzięki Bożej Opaczności, waszemu wsparciu i pozytywnym myślom trzymam się na tyle dobrze,że mogłam
nawet pomóc trochę w przygotowaniach do świąt.
Łykam cyklonaminę i w modlitwie łączę się z wami.
W końcu i u nas mróz zelżał,a wczoraj było jeszcze -9st. ,a dzisiaj +5st. więc idę trochę na spacer.
-
Elbe dziekuje za pamiec :) Zakonczyli u mnie wszystkie badania, ogniska nowotworu nie znalezli. Nastepne badanie to tomograf za pol roku, beda mi go powtarzac co jakis czas. W marcu mam jeszcze mammografie, w moim nowotworze zdarzaja się ogniska w piersi, ale badanie guza jajnika. wykazalo, że to raczej przerzut z ukladu pokarmowego. Tak naprawdę nie wiem czy mogę jeszcze cokolwiek zrobic, chyba wszystko już zrobiono, w styczniu chcę jeszcze isc do innego onkologa porozmawiac. Pozdrawiam serdecznie!
-
Stare ale jare:)))
Jak obyczaj stary każe,
według ojców naszej wiary,
pragnę złożyć wam życzenia,
w Dniu Bożego Narodzenia,
Niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świecić ma o zmroku,
doprowadzi Was do Szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku:)))
Wesołych i Zdrowych Świąt Kochaniutkie:)))
Zasiadam do kolacji:)))
-
Lawiny radości, potopu miłości,
lampek migania, kolęd śpiewania,
prezentów bez liku, wiele kolędników
oraz sylwestra do rana z lampką szampana.
☃☃Wesołych Świąt Kochani ☃☃
-
Niechaj Betlejemskiej stajenki gwiazdka
Rozjaśni pokoje Waszego gniazdka I szczęściem rozjaśni cały mrok
A z dróg życia usunie wszelki smutek, zło.
-
Witam Was serdecznie w ten Wigilijny Dzień i zaczynam: mam na imię Danka, "jestem, czytam".
Praktycznie każde wejście do internetu zaczynam od sprawdzenia "czy u Was wszystko ok :))
W sumie tylko czytam, ale cały czas Was wspieram w tej walce, która może miec tylko jeden wynik: WYGRANA DLA WAS !
Życzę Wam zdrowych, radosnych, cieplutkich, rodzinnych, pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia.
Niech Wam Gwiazdka Betlejemska świeci najjasniejszym światełkiem.
Pozdrawiam gorąco :)
-
Dziewczynki, w ten swiateczny dzien zycze Wam wszystkim, zdrowia, pogody ducha, wiary, milosci i duzo duzo szczescia!
Dziekuje ze jestescie, prztulam Was wszystkie do serca:)
U mnie zamieszanie, ale zostala tylko salatka do zrobienia i sledzie, potem leze i odpoczywam, a wieczorem robie sie na bostwo io 18.30 zasiadamy do stolu. Myslami bede takze z Wami.
Dziekuje Wam za ten rok. Buziaki Kasia.
-
Jestem, czytam i serdecznie pozdrawiam :) dziękuję że jesteście!
Świąt Bożego Narodzenia udekorowanych radością,
nadzieją i spokojem.
Niech te świąteczne życzenia mają moc spełnienia;
te całkiem błahe i te ważne,te dostojne i te ciut niepoważne - niech się spełnią:
marzeń, o które warto walczyć,
...
Wesołych Świat!
-
Witam witam tym razem wieczorkiem :)
Wlasnie wrocilam do domeczku po spotkaniu z Ania Szymczak i Makro jeszcze nie wierze ,ze doszlo do spotkania .Bylo super tylko malo czasu pewnie cala noc moglybysmy rozmawiac i by bylo malo byly prezenciki i oplatek i bardzo mile spotkanie przy herbatce .Pozdrowienia od AniSzymczak i Makro .
-
bodzia 41, myślałam o Tobie. Jak twoje sprawy? Pozdrawiam Cię gorąco.