Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    hej dziewczynki moje kochane:)) Tk czyste:))))) ale dostałam skierowanie na kolonoskopie jednak bo miałam jakieś ale... no i pani doktor stwierdziła żeby lepiej zrobić, a że robią u nas w narkozie to się zgodziłam. Jeszcze nie wiem kiedy bo dopiero w czwartek mam dzwonić;/. Myślałam że jak tk miednicy z kontrastem to od razu widaqć jelita a tu zonk!!! to osobne badanie, ale dla spokoju zrobie, i będzie ok:)) Wiec wypijmy za zdrowie kochaniutkie:)))
  • 12 lat temu
    Makro to taki tytuł Zawsze przy mnie stój.?.
  • Kasiorek gdzie sie podziewasz ? Już opijasz bez nas czyste TK?
    Mikra43 oj cięzko przestawić sie po długim "urlopie" , jeszcze trochę i wpadniesz w nowy rytm dobowy.
    Dziewczyny ponieważ Iza będzie w Polsce na Wielkanoc i chce się z nami spotkać, jutro załatwiam termin 6.04., ja wiem że to zaraz po Wielkanocy ale spróbuję może będą wolne miejsca. Myślę że ktoś może będzie chciał przyjechać już w piątek?
  • 12 lat temu
    Witam Dziewczynki.
    Ja po drugim dniu pracy, wczoraj padalam na nos, nie moglam chyba z wrazenia zasnac wieczorem potem pobudka po 6. W pracy mile przywitanie, caly dzien nie wiadomo kiedy zlecial na plotkach. Pracy narazie nie za duzo. Dzisiaj juz spokojniej.
    Makro jeszcze raz gratuluje dobrych wynikow.
    Pozdrawiam Was serdecznie K.
  • 12 lat temu
    Cześć kochane:)) Ja zaraz znikam po wyrok:(( mam mieszane uczucia, Boże oby tam nic nie było innego....Dużo ludzi w przychodni więc pewnie trochę tam posiedzę....Odezwę się po wieczór:))
    A tą wódkę z porzeczki to ja Jasiu również wypiłam wtedy:)))
  • 12 lat temu
    makro kochana gratuluję z całego serca dobrych wyników, za miesiąc moja mama ma wizytę i mam nadzieję że również będzie ok pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich
  • 12 lat temu
    kasiorek odbierzesz TK czysciutkie nie martw sie :)

Mikra jak pierwszy dzien w pracy :)

ewcia35 bedzie ok :)
  • 12 lat temu
    krysiu65 ja sama jestem w szoku poszlam do tej szkoly ,zeby sie czyms zajac ,a co dalej czas pokaze wiem jedno ,ze jest to super odskocznia ,No jest tego troche do ogarniecia same zreszta wiecie jak to bylo .Pamietam jak ludziom brakowalo czasu w mojej chorobie nie mieli czasu ze mna porozmawiac -a czasu mialam duzo teraz sie role odwrocily
    teraz ja nie mam czasu dla nich i sa w szoku (chodzi mi o ludzi zdrowych oczywiscie ) :)

Dzisiaj jade na kawcie i male ploteczki z moimi kolezankami

• 12 lat temu
    Witam pozdrawiam przesylam usciski i zycze milego dnia bez stresu :)

Limarri chlebek pieke od podstaw tzn maz miesza a ja tylko pieke jest super .A co do szkoly mlodziez jest ok jest taka osoba ,ale nie bede o niej pisac bo nie warto .Najwazniejsze zebym wszystko zaliczyla i juz bylo po egzaminach .:)

Elbe tak ktos rzucil haslo o wodeczce z porzeczki mialysmy wypic na zdrowie ,ale sie okazalo ze tylko ja wypilam nawet byla dobra ,a teraz mam naleweczke z malin przepis od aniszymczak i dostalam od kolezanki naleweczke z pigwy . Okres zimowy trzeba po kieliszeczku wypic i rozgrzac organizm od srodka :)

makro jestes uzdrowiona AMEN

• 12 lat temu
    No to pijemy za dobre wyniki :))
    Jak tak dalej pójdzie (OBY) to będziemy miały nowy problem - alkoholizm :))

dziewczyny, kiedyś była akcja picia jakiejś nalewki... porzeczkowej czy coś takiego? No i jak, nadal pijecie?:)

Limarri, jeszcze robię sernik, gdzie miksuje się blenderem ser z mlekiem, blenderem rozdrabniam też rozmrożone truskawki i polewam nimi naleśniki z serem, a na to bita śmietana i co tam kto chce... blenderem można też miksować krem jak zaczyna się warzyć albo nie chce się połączyć... itd. itp
    Aaaa i jeszcze zupa szpinakowa jest blenderowana i jest (chyba) zdrowa :))

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat