Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Jestem jestem tylko mnie wyprzedzilas milego dnia kasiorek:)
-
Witam przy kawce pozdrawiam i zycze milego dzionka :)
aniuszymczak kawal super a co do tancow ja kocham tanczyc . Cztery lata temu latalam na aerobik z ukladem tanecznym .Zumba cos fajnego .Aniu tak opijemy moje egzaminy Mam nadzieje ,ze makro zalatwi sobie wolne na ten wyjazd ?????:)
olzus trzymam kciuki za wyniki :)
Moniarak jak po chemi ,ktory lekarz was prowadzi?????:)
-
Witam witam i o zdrówko pytam? :)) Ja już po kawce zaraz uciekam t5roszkę spraw dziś do załatwiania a tu zima pełną gębą, mróz i śniegu co nie miara:))
Jasiu a Ty nas ostatnio zaniedbujesz:( Nie widzę cię na kawce, :(((
odezwę się później, Pozdrawiam:))
-
Olzuz na górze strony jest zakładka- poradniki -tam jest poradnik dla tych co dostają chemie - a jak nie znajdziesz odpowiedzi na pytania które cię nurtują możesz je zadać bo poradnik ma formułę otwartą.
-
olzuz - zajrzyj też na stronę: http://www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/nowotwory-piersi-i-ginekologiczne-vf7.htm
-
olzuz - polecam Ci stronę: http://nowotwor.eu/index.php?sid=97722e4b71299fb6252901b5ec5d2f13. To ogromne źródło informacji na temat tej choroby.
-
Najlepszego wszystkim babciom!
Pozdrawiam Was serdecznie.
-
Aaaa faktycznie Hanka, oslonowe na zoladek - Omep dostawalam, ale nie musialam sie o nie upominac...
-
olzuz dbaj też o żolądek bo mnie nikt nic nie powiedzial i do dzis mam problemy .lecze sie u gastrologa.
-
Po wlewie dobrze jest pic herbate z pokrzywy (dwie torebki na kubek) to oczyszcza organizm jak pamietam nalezalo unikac herbaty mietowej.