Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
olzuz, miedzy wlewami jest przewaznie 3 tygodnie przerwy. Kazydy reaguje roznie na chemie, ale trzeba dbac o krew. Ja juz wczesniej pisalam i inne dziewczyny rowniez jak sobie radzily...sok z buraka i marchwii samemu robiony, w tym czasie unikac cytrusow, ja zjadalam tygodniowo sloiczek czasem dwa czerwonego kawioru bez konserwantow i czesto lampke czerwonego wina. Jezeli przy pierwszym wlewie wam nie poradza to zaopatrzcie sie w plyn do ust i krem do rak i stop wcierajcie rowniez w paznokcie. Czasem moze sie zdarzyc ze mocz bedzie rozowy lub pojawi sie krew w stolcu nie trzeba sie bac to mija. Pozdrawiam serdecznie.
-
Wyniki już mamy, nowotór jajnika. Także chciałam wiedzieć co zrobić by chemia nie była tragedią? Ile między wlewami jest przerwy??
-
Witam wszystkich
Długo się nie odzywałam, sporo u nas się działo.
Dzisiaj podczas chemioterapii badano Mamie poziom markera, 8.9 :) Mama ma już za sobą 9 wlewów chemii podtrzymującej efekty leczenia po taksolu z carboplatyną. Leczenie kończymy w marcu, łącznie wyjdzie 25 wlewów wykonanych w 12 miesięcy
Pozdrawiam serdecznie z Bydgoszczy
-
Droga Olzuz mój "wyhodowany" guz miał 20x10x1 wszystko w cm !Żyję .........
-
-
Aniu Suoer.:)
Wszystkim babciom wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!!
-
Kasorek na poprawę humoru...
Facet postanowił się odchudzać, miał kilkanaście kilo do zrzucenia i przeglądał oferty… Wtem zauważył ogłoszenie: “Odchudzanie w 3 wersjach:- lekka – stracisz 3 kilo w tydzień; – średnia – chudniesz 5 kg w ciągu tygodnia; – oferta specjalna – tracisz 10 kg w tydzień”
Gość pomyślał – trzeba spróbować- wykręcił numer i zamówił program podstawowy. Po wymianie informacji, w poniedziałek rano dzwonek do drzwi. Otwiera a tam śliczna drobna blondynka z karteczką “Jestem Agatka, jak mnie złapiesz jestem Twoja” – i zaczyna uciekać. Facet biegnie za nią, trochę trudu go to kosztowało, ale złapał i zabrał do domu – tam dał upust żądzy… Sytuacja powtarza się codziennie do piątku. Facet staje na wagę i faktycznie – 3 kilo mniej.
Zachęcony dzwoni jeszcze raz i zamawia program dla średnio zaawansowanych. W poniedziałek rano – dzwonek do drzwi, a za nimi piękna, szczupła brunetka w samej bieliźnie i butach z karteczką ” Jestem Ania – jak mnie złapiesz będę Twoja” i zaczyna uciekać. Gość wie już co go czeka więc dawaj za panienką. Ta jest dużo sprawniejsza od poprzedniej więc trwa to trochę dłużej ale w końcu facetowi się udaje ją złapać i po powrocie do domu dostaje wspaniały seks. Sytuacja powtarza się codziennie do piątku. Po skończonym cyklu facet staje na wagę i oczywiście jest 5 kilo mniej.
No to facet niewiele myśląc dzwoni jeszcze raz zamówić program zaawansowany. Pani po drugiej stronie telefonu upewnia się “ale na pewno pan tego chce? bo to jest bardzo ciężki program”. Facet mówi – oczywiście że chcę. Rano nie może się doczekać kogo zobaczy za drzwiami – do tej pory było tylko lepiej. Wreszcie dzwoni dzwonek – facet podbiega do drzwi, otwiera a tam… nagi, wielki dryblas, goły, tylko w różowych trampkach – z interesem do kolan. W ręce trzyma karteczkę “Jestem Mietek – jak Cię złapię – będziesz mój!!!”
-
Aniu ja już od 6latek świętuję dzień babci a teraz od pół roku podwójnie :)))
No i okazało się że niby nie ta 5 ,mnie bolała tylko zaczeła 4 bo nie do końca 3 lata temu wypełnili kanał..... ach szkoda słow... tylko za kieszeń teraz się trzymać cholera jasna:((
-
Witam serdecznie i zimowo.
Wszystkim babciom z okazji święta wszelkiej pomyslnosci ........
Ja tez tak często nie piszę ale czytam regularnie bo ciągnie mnie do was jak do miodu .Pozdrawiam wszystkich serdecznie ...Dużo zdrowia
U mnie wesoło bo przyjechały wnuki na ferie bardzo ich kocham i jak każda babcia pozwala na więcej niz rodzice.
Ale dziadkowie są od rozpieszczania a rodzice od wychowywania nie ma nic piękniejszego jak uśmiech dziecka ....
Jasiu gratuluję pięknych ocen.....
Szymczakanna kuruj się i wracaj do zdrowia....
kasiorku trzymaj się mam nadzieję że twój sadysta naprawi to co zawaliła i ciekawe co ona na to?
Wszystkim tym co przed kontrolą żadnych stresów stresując się na zapas nic nie daje ja mam wizyte 19 lutego i staram się o tym nie myślec bo nie mam na to wpływu.Jeszcze raz pozdrawiam i przesyłam BUZIACZKI
-
Kasiorek a od kiedy Ty świętujesz "dzień babci"?, mój wnusio już złożył po swojemu życzenia, córka stwierdziła -mama za rok będzie wyraźniej i na temat - i tak będzie, Staś 6 marca będzie miał roczek.
olzuz czekajcie na wyniki z próbek pobranych przy operacji, wtedy gdy diagnoza bedzie pełna odpowiedzi przyjdą na pytania. Bez wyniku histopatologicznego nie ma podstaw mówić o wyroku. Świetnie ujęła to Kasiorek..