Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
-
Witajcie kochaniutkie ja juz pije kawcie choc moglabym polezec w cieplym lozeczku ,ale nie szkoda dnia plecy od lezenia bola . POZDRAWIAM :):):)
aniuszymczak ciesze sie ,ze makro bedzie miala wolne .Wczoraj pisalam do niej ,ale przez tego grzanca ................odpisala nie na temat .:)
kasiorek sprawy pozalatwiane ?????
Czy ta zima odpusci w koncu ????????????
CUDA sis zdazaja wczoraj ogladalam Ekspres reporterow o wielodzietnej rodzinie o tym jak zostali bez grosza po smierci mamy i z niepelnosprawna corka .Nie tym ludzim co pomogli Mateczka blogoslawi
Do soboty trzy dni a ja w lesie z fizyka ,angielskim a jeszcze rosyjski .To moje ostatnie juz egzaminy i bedzie spokoj na jakis czas .
Moje wloski maja juz super dlugosc ,ale sie kreca kazdy w inna strone .Po egzaminach wybieram sie do mojej fryzjerki niech cos wymysli .I znowu sie zacznie gadanie .....................
-
szymczakanna wielkie dzięki . Spróbujemy jakoś się dowiedzieć gdzie można się umówić z panią profesor a jeszcze mój lekarz jak mi tłumazył w czerwu że może mnie umówić ze swoim profesorem z Poznania ale powiedział że to nic nie da ale jeśli ja czuje taką potrzebę I żeby się upewnić że nic innego nie da się zrobić Ja mu wierzyłam Ale teraz te markery ? Buziaki kochane ......Dobrej nocki pa
-
donia55 ja leczę sie na Szamarzewskiego w Poznaniu. Szefem oddziału jest profesor Markowska, jak wpiszesz ją w google to zajdziesz wszystko( Jest uznawana za dobrą specjalistę wśród swoich kręgów, jak weszła w Warszawie chemia dootrzewnowa, jedna z pacjentek wzięła swoje papiery i pojechała tam. Lekarz który ja przyjął - powiedział,że chemie tę stosują u osób dopiero zdiagnozowanych i dziwił jej się,że zrezygowała z leczenia u tak dobrego specjalisty -gdy zobaczył skąd przyszła)W Poznaniu chemię dootrzewnową wprowadzili w 2008 roku, ja byłam jedną z pierwszych pacjentek na której uczyli się studenci( tyle,ze bez hipertermii) .Spotykałam na oddziale dużo babeczek z Zielonej Góry.. Pozdrawiam
-
Witam kochane Kawka będzie po obiedzie Wszystkim babciom i dziadkom całusów i uśmiechów od naszych milusińskich Nam wczoraj listonosz przyniósł rysunki dla babci samolot żeby przyleciała ,a dla dziadzia tir .Jestem po wizycie kontrolnej mówił że dobrze i niech tak zostanie. Za dwa miesiące znów do kontroli Syrenki kochane czytam ze leczycie się w Poznaniu jak bym chciała na konsultację to do kogo?bo mąż mówi że musi się upewnić bo coś te markery za duże Dowcipy super też coś poszukam --A o orzeszkach z ToffiFi znacie ?Pozdrawiam
-
Pani Aniu nie ma Pani pojęcia ile dały mi Pani wskazówki. Jestem naprawdę bardzo wdzięczna Pani :)
-
Becia1- ja nic nie zrobiłam takiego,żeby zbierać takie pochwały.
olzuz leczenie zależne jest od paru czynników, Ty piszesz że mama ma raka jajnika- każda z nas ma taką diagnozę ale są różne typy i stopnie tego nowotworu, są różne chemie itp itd.
Jasiu Makro ma wolne z tego co mi powiedziała.
Dzisiaj pozdrawiam czytających " dziadków" jeśli tacy są.....
-
Dzień Dobry :) Kasiorku mama przed operacją miała marker CA125 - 6000,00 a po zakończonej chemii 29,00. Dostałam cenne wskazówki co dalej od wspaniałej Kobiety -Pani Ani Szymczak - Dziękuję Pani Aniu za wszystkie informacje i porady i że zawsze mogę na Panią liczyć w tych kwestiach :)))))))
-
Witam i życzę miłego dnia pełnego humoru:
W parku na ławeczce siedzi młoda para. Po chwili dosiada sie do nich dziadek. Dziewczyna mówi do chłopaka:
- Boli mi nosek. Chłopak pocałował ją.
Dziewczyna mówi:
- Już nie boli.
Po chwili:
- Boli mnie czółko.
Chłopak pocałował ją w czoło.
Dziewczyna:
- Już nie boli.
Dziadek z niedowierzaniem się pyta młodego człowieka:
- A czy hemoroidy też pan leczy?
( lepsze niż służba zdrowia z którą na co dzień się borykamy)
-
co do mojego uczestnictwa w spotkaniu to odpowiem,jak ułożą mi się w pracy urlopy pracowników.Bardzo chciałąbym uczestniczyć i spotkać się z Wami.