Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
WITAJCIE KOBIETKI!
Aby wszystkie fajne dni
W żółwim tempie upływały
By co dzień uśmiechał się do Was świat cały
By nigdy nie było porannej pobudki
I wiał wiatr co rozwiewa smutki.
-
....._.;_'.-._
.{--..-.'_,}
{;..,__...-'/}
....._.;_'.-._ {..'-.._;..-';
...{--..-.'_,}'--.._..-' ....._.;_'.-._
.{;..,__...-'/}._.;_'.-._ ...{--..-.'_,}
.{..'-.._;..-';.{--..-.'_,}.{;..,__...-'/}
....'--.._..-'.{;..,__...-'/.{..'-.._;..-}
........,--..,-"'--.._..- .....--.._..-
...... ....._.;_'.-._..... ||......//
..........{--..-.'_,}.,-"-.....//.,-"-..
........{;..,__...-'/....'-..// (..'-...
..{..'-.._;..-'. ,/. // ;---,
......../....-'.)......... /.,-"-....
........,---'..........//. (..'-.....
........................//
................../J//I
.................(_,-}={-,_)
..................._//((_/
.....................//))(
....................(/..))
........................((
.........................)
8 Marca dzień radosny,
dużo kwiatów,
dużo wiosny.
Wszyscy chcą Wam złożyć życzenia,
zdrowia, szczęścia, powodzenia.
Niech dla Was słońce świeci.
Niech Wam czas radośnie leci.
Dla najsympatyczniejszych kobiet pod słońcem... :)
-
Pod dzisiejszym artykułem o Angelinie Jolie w komentarzach ktoś podpisał się "nana".
Zapewniam, że to nie mój wpis.
-
Różyczko, HIPEC wykonuje także CO w Bydgoszczy. Na oddziale ginekologii decyzję w sprawie wykonania zabiegu podejmuje prof. Wicherek, który przyjmuje w każdą środę w Poradni Ginekologicznej, ciężko się zarejestrować, gdyż do Prof. przychodzi mnóstwo Jego pacjentek. Można też udać się do dra Nowickiego, który przekaże sprawę dalej.
-
-
`*• .¸♥¸.•*¸♥¸.•*´¨`*• …Radość, dobroć i miłość rozświetlają nasze życie, są jak barwy dające światu piękno, tajemniczość i blask… ¨`*• .¸♥¸.•*¸♥¸.•*´¨`* Niech uśmiech zawsze gości na Waszych ustach,radość przepełnia serce i myśli, a szczęście niech nie opuszcza. ¸POZDRAWIAM UŚMIECH SERCA WAM ZOSTAWIAM MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ :-))))
-
tu masz jeszcze link do wiekszje ilosc informacji http://www.dr-med-kilarski.de/2009/Polnisch/lokale_tiefenhyperthermie_pl.html
-
Hipec to hipertermia dotrzewna( jest liczba warunkow, ktore przy niej trzeba spelaniac- chociazby przerzuty do jamy otrzewnej i mozliwosc ich redukcji). Ale moj maz ma hipertermia gleboka( ma rak jelita grubego z przerzutem do wezlow zaotrzewnych). Tu jedynym przeciwskazniem jest rozrusznik serca. My leczymy sie w Niemczech( mieszkamy w Holandii- tu nie chciano nas juz leczyc-a hipertermia podajaj tylko osba bez przerzutow i w wypadku raka macicy,skory i prostaty wrr) Leczymy sie w Krefeld ( ale w kazdej nimiekciej klinice onkologicznej to jest standart, ze oprocze chemi jest ta hipertermia). Te hipertermia gleboko prowadza 3 osrodki wPolsce, 2 w polaczeniu z radioterpia i jedna z chemioterpia( Jesli sie nie myle, to byl Gdansk, Krakow i Warszawa). Bylam przy takim zabiegu - mozna:) Moj maz mial polozone takie cos okraglego na brzuch i lezal na lozku ( a kobieta sprawdzala- ile jeszcze czasu i czy wszyskto jest okay). Pozdrawiam
-
Nikt nie odpowiedział różyczce. Ja na HIPECu się nie znam. Trochę czytałam, ale to tylko teoria.
-
jasia, uzgodniliśmy z lekarzem, że przepisze mamie lek o innej nazwie, ale takich samych właściwościach. To taka mała zmyła.
Zaprzyjaźniona radioterapeutka proponowała jakiś czas temu radioterapię, ale mamy lekarz miał inny plan leczenia.