Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam.
Wczoraj zaliczyłam wizytę u ginekologa.Bad.USG ginekologiczne -czysto
USG jamy brzusznej i miednicy jest ok. z wyjątkiem torbieli 10mm w lewym płacie wątroby.Ta torbiel była również 7 miesięcy temu.
Marker CA 125 8,9.Niestety podskoczył i to mnie zaczyna niepokoić. 3 grudnia wynosił 6,3 a ten styczniowy - 4,6 był robiony w innym laboratorium.
Naciskałam na wydanie skierowania na TC brzucha i klatki piersiowej.
Pan dr z wielką łaską dał skier. na RTG klatki piersiowej i markera na lipiec.
Stwierdził,że nie ma podstaw do przyspieszenia tomografii,bo marker jest w normie.
Żadne moje naciski nic nie dały.Powiedział że wzrost o 2 oczka o niczym złym nie świadczy.
Jestem wściekła.
Poczekam miesiąc, bo 8 kwietnia mam kontrolę w por chorób sutka + mammografia.
Zrobię prywatnie marker i przyspieszę RTG klatki piersiowej,a obecnie muszę szukać jakiegoś lekarza, aby dał skier. na TC.
Czy lekarz rodzinny ma takie uprawnienia, czy musi być specjalista?
Pobrano mi krew na mutację genów BRCA - o wynik mam pytać za 2 miesiące.
Poradżcie co dalej. Martwi mnie ten niewielki wzrost markera.Czy ból ucha mógł mieć wpływ na ten wynik?
Jutro idę po skierowanie i do laryngologa,aby obejrzał to ucho- dokucza mi już prawie 2 tygodnie
Elbe ja nigdy nie oznaczałam poziomu Wit. D3.Miałaś skierowanie,czy prywatnie?
Jeśli prywatnie,to ile kosztuje badanie i jak długo czeka się na wynik?Czytając Twój wpis zrozumiałam,że czekałaś od jesieni.
Pozdrawiam cieplutko.
-
Dziewczyny, jakie macie wyniki witD3, że musicie uzupełnić? Dziś dowiedziałam się wreszcie, ile ja mam (badanie robione jesienią, wynik u lekarza, dziś wizyta zdobyta). Pani dr powiedziała, że mam wystarczająco dużo, wręcz rzadko kto ma tyle.
Ale może pani przesadza?
-
Jasiu12, trzymam kciuki i dzisiaj niech te szczęście za tobą leci ♥♥♥
-
v´)Cudownego
`·.¸.·´ Dnia
¸.·´ ¸.·´¨) ¸.·*¨)Wam
(¸.·´ (¸.``..``..`.`Życzę
Szczęście jest ulotne
Pojawia się błyśnie i gaśnie .
Życzę Wam aby zaświeciło dla Was
i pozostało na zawsze.
Jeśli chcesz mieć szczęście ,
musisz szczęście dawać ,
zawsze więc z uśmiechem
wobec ludzi stawaj .
........ .•´¯) ¸,ø¤°``°¤ø,¸(¯`•.¸
.•´¯),ø¤°``°¤ø,¸¸,ø¤°`°¤ø,¸(¯`•.¸
,ø¤°``°¤ø,¸¸,ø¤°``°¤ø,¸,ø¤°``°¤ø,
-
Różyczko, HIPEC wykonuje się też w Lublinie, w szpitalu przy ul. Staszica, prof. Polkowski w Klinice Chirurgii Onkologicznej wykonuje. Na pierwszej chemii leżałam z dwiema dziewczynami, który poddały się chemii dootrzewnowej. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
-
Adoracja
Z mych pocałunków szata twej nagości,
Z warg mych na niej purpurowe róże,
W które cię stroić nigdy nie znużę,
Tknąć ciebie kwiatom broniąc w ust zazdrości!
Z zachwytów moich kadzidła wonności,
Co owieją cię w uwielbień chmurze!
Z dumy mej tobie stopień i podnóże,
I hołdowniczy kobierzec miłości!
Na swojej skroni twoje stopy noszę
Jako niewolnik pełne kwiatów kosze...
Ugięty klęczę i powstać się boję!
Na czole stopy twoje obnażone
Dzierżę jak żywych klejnotów koronę,
Bo na twych stopach chodzi szczęście moje! /Staff
-
A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał,
Jest więc odtąd na wieki i grzeszna i święta,
Zdradliwa i wierna, i dobra i zła,
I rozkosz i rozpacz, i usmiech i łza...
I anioł i demon, i upiór i cud,
I szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna.
Początek i koniec...
(J. Tuwim)
-
Kobieta ma tyle siły ,
ze zadziwia mezczyzn,
dzwiga ciezary losu,
rozwiazuje problemy ,
jest pelna miłosci,
radosci, madrosci .
Usmiecha sie gdy chce krzyczec ,
spiewa gdy chce sie jej plakac ,
placze gdy sie cieszy
i smieje gdy sie boi.
Jej milosc jest niekontrolowana .
Jedyna niesłuszna w niej rzecz ,
to to ,ze czesto zapomina ile jest warta ......:-*
-
Witajcie słonecznie i wiosennie w tym naszym dniu :)
Tajemnicą jesteś
z księgi czarów zbiegłą,
mgłą zaklętą,
przez którą nieliczni tylko przejdą.
Kobieto, puchu marny,
a nie do zdobycia,
kobieto - ile w tym słowie jest
piękna, miłości i życia.
Dużo miłości i ciepła na co dzień syrenki :)
-
Dostałam dziś takie życzenia, więc się z wami podzielę:
Dziś Dzień Kobiet! Więc kochana przyjm życzenia moje z rana, od kobiety drugiej też, która wie, jak w życiu jest. Żebyś zawsze piękna była, żebyś nigdy nie przytyła. By ci włosy nie wypadły, cycki żeby ni opadły, dupcia zawsze jędrna była... byś facetów wciąż kusiła. Byś kłopotów mało miała, o zmartwieniach nie myślała, bo pamiętaj że rozterki źle wpływają nam na nerki. Więc kobieto życzę ci samych zajebistych dni.