Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Jesli Ilona2 jestes zwykłym Trollem..to pewnie nieźle się bawisz cudzym kosztem.
pozdrawiam i bez odbioru ;-)
-
-
Elbe wrecz odwrotnie bede pisac jeszcze wiecej co nie zabije to wzmocni :-)
-
Ilona 2 co to mialo byc pojawiasz sie i znikasz ,obrazasz nie znajac nas,wydaje mi sie ,ze człowiek inteligentny tak sie nie zachowuje chyba ,ze jest inaczej .Troche pokory P.nauczycielko
-
Dziewczyny, to jakaś prowokacja, dajcie spokój.
Ja tam uwielbiam wpisy Jasi, jak ich nie ma, to się martwię. Nikt nie wymaga tu poezji "wysokiej". Ja w wolnej chwili maluję i wcale nie mam zamiaru mierzyć się z Picasso.
Jasia, mam nadzieję, że Cię ten głupi wpis nie zniechęci.
A modlitwa, cóż, chorym trochę bliżej do Boga.
Było na tym forum wesoło i smutno, były kłótnie i spory, ale czegoś takiego jeszcze nie było.
-
Ilona wez pluj jadem gdzie indziej bo chyba Bog Cie opuscil, a jak tak bedziesz sie zachowywac to i ludzie Cie opususzcza, SPADAJ jak sie nie podoba
-
ILIONA ,CO TY BYŚ CHCIAŁA WNIEŚĆ NA TO FORUM.MOŻE MASZ JAKIEŚ POMYSŁY.MOŻE COŚ WIESZ NA TEMAT CHOROBY,CO TU NIE BYŁO PORUSZONE JESZCZE,CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ.BO JEŻELI PRZESZKADZA CI MODLITWA, RÓŻANIEC,TO MOŻE TY MASZ.........ZA SKÓRĄ
-
Cześć dziewczyny!
Wsparcie, jakie daje to Forum jest o wiele szersze, niż tylko krąg osób u których już stwierdzono jakiś nowotwór. Wiele siły zaczerpnęłam z niego i ja, gdy dopiero borykałam się z diagnozą. Mam taką naturę, że potrzebuję czasu na oswojenie się z tym, co może się okazać najtrudniejszym zmaganiem w moim życiu i dlatego zaczęłam tu zaglądać od chwili, gdy jedna z hipotez brzmiała właśnie "rak jajnika". Robię to do dziś, bo wydaje mi się, że w ten sposób jednoczę się z wami myślami i razem z wami "czaruję" rzeczywistość, żeby każda z was wyszła zwycięsko z tych zmagań. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie, dziękuję za każdą linijkę tu wpisaną, każdą z was niezwykle polubiłam!
Tyle na temat wpisu Ilony2
A teraz o mnie: jestem już po operacji, czuję się bardzo dobrze, choć brzuch rozpłatany prawie od mostka do nóg. Plan operacyjny zrealizowany: co trzeba wycięto, co trzeba skrócono, pęcherz uratowany. Od dziś znane jest już badanie wycinków: telefonicznie mi niczego nie podadzą (byłam bardzo daleko od domu operowana), ale jak usłyszałam: "Naprawdę NIE MUSI się Pani spieszyć po ich odbiór"
:-)
wiem, że każda z was ucieszy się moim szczęściem, bo jesteście Wielkie!
-
Witam serdecznie...
Do Ilona 2 zarejestrowałaś się na tym Forum i od pierwszego wpisu szydzisz z wszystkiego , nie uważam że to Forum jest plotkarskie bo piszemy o różnych sprawach czasem smutnych i też radosnych , wspieramy się na wzajem doradzamy i podtrzymujemy na duchu też razem się modlimy a modlic można się wszędzie nie tylko w kościele ...Jasię natomiast nazwałaś cytuję PSEUDO POETKĄ kobieto trochę pokory ..ludziom się należy odrobina radości bo my wszystkie nie żyjemy tylko chorobą a miłe słowa czy też jakiś wierszyk zawsze nastraja człowieka pozytywnie ....To tyle w tym temacie zawsze możesz się wylogowac i nie byc tu z nami masz takie prawo to Twój wybór , ale mimo to życzę Ci zdrowia ...
-
Nawet w obliczu ciezkiej choroby tyle w Tobie żółci i jadu droga Ilona2. Nie podoba sie to nie wchodz na to forum. Boze, ze tez ludzie to sobie nie moga darowac tak daremnych komentarzy, wstyd. Wez spadaj kobieto bo szkoda slow!