Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
:-( Ilona2.....
A teraz napisz, jak już skrytykowałas na samym wstępie to co nie odpowiada Ci, czego oczekujesz od forum?
jak dotąd żaden moderator nie krytykował sposobu naszego wspierania się...bo do tego gł. służy nam ten wątek. Rozumiem,że Ty jako nauczycielka dajesz sobie takie prawo.
Są inne strony, bardziej poważne i ukierunkowane tylko na konkrety w temacie raka jajnika nowotwor.eu, polecam.
A nas nie znasz. I nie poznasz, po takim wstępie....A szkoda, bo z Olsztyna i okolic też są tu Syrenki, chore tak jak i Ty, mogące Cię wesprzeć. Bo pewnie tego potrzebujesz, skoro zalogowałas się na forum.
-
Zarejestrowałam się na tym Forum, bo tak jak wy, choruję na raka jajnika.
Chyba jednak źle trafiłam. Wprawdzie znajoma z Onkologii uprzedzała mnie, że to Forum plotkarskie, ale to, co zobaczyłam, przerosło mnie. "Plotkarskie" - to za mało powiedziane. Część Pań to chyba członkinie jakiegoś kółka różańcowego (przytaczanie modlitw). Może lepiej pójść pomodlić się do kościoła, a nie tu, na Forum?
Nic jednak nie równa się radosnej twórczości pseudo poetki! Cóś piknego! Pani Jasiu - biegiem do wydawnictwa, tu się Pani marnuje!
-
krysiu65 miso kupilam w zielarskim ,ale mozna kupic na allegro tylko trzeba patrzec na sklad -woda ,soja ,sol ,jeczmien lub ryz bez cukru . Soda oczyszczona ma odczyn zasadowy ,a nasza woda niestety nie do konca jest ok .Zrob gazometrie -sprawdzisz jaki ma odczyn ???? jesli zasadowy to ok jesli nie to koniecznie trzeba zmienic diete .Jesli bierzesz Reishi to koniecznie z wit C bo inaczej sie nie wchlania .Wit C w proszku rozrobiona z woda nie uszkodza klebuszkow nerkowych .Pamietaj o zurawinie .Pozdrawiam ♥
Odebrałam TK obraz stabilny zyskałam kolejne 3 miesiace Bogu dzieki :-)))))))
Elbe przypomne :-)
-
_♥0♥ _ ♥0♥...- Moje pozdrowienia
♥0♥♥_♥♥0♥..- położę na fale.
_♥0♥♥♥♥0♥...- Płyną już do Was
....♥0♥0♥........- nie utoną wcale.
…... ♥0♥....- Jak tratwę pochwycą
….....♥......- duży liść zielony,
........I.......- na nim bezpiecznie
........I.......- dopłyną
........I.......- w Wasze strony.
........I.......- Osusz je uśmiechem,
.......('').....- schowaj do kieszeni.
..()"♥"().....- Te parę ciepłych słów,
...( ö, )......- niech Wasz
..(,,) .).......- dzień odmieni ))
...(,,),)....
ღ♥ღ •.• ღ♥ღ •.• ღ♥ღ MILEGO DNIA
-
kucja, to skombinuj jakąś rehabilitację. Mama to miała takie bandażowanie każdego palca i całej reki, jakieś moczenie, masaże...Postaraj się, potem będzie musztarda po obiedzie.
kasiorek, jestem chora i mam nadzieję, że nikt mnie nie skontroluje, bo ja w domu nie przebywam, tylko albo u mamy, albo za jej sprawami. Może jej nie zarażę:))
Jasia:)))) Ale przypomnij przed 27 :))
-
"nadzieja ma skrzydła,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów,
która nigdy nie ustaje,
a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury”
Emily Dickinson
-
Dzięki za wsparcie, jesteście kochane, dzisiaj jestem już trochę spokojniejsza, czuję się nad podziw dobrze. Jestem co prawda trochę ospała, ale nie mam żadnych sensacji żołądkowo-jelitowych. Muszę zebrać siły i znowu pojechać do Lublina bo lekarz nie dał mi wyniku z TK, a chcę złożyć papiery na zasiłek, zawsze to parę groszy więcej.
Jasia dzięki za przepis na wzmocnienie, ale napisz mi co daje kąpiel w sodzie,bo mnie zalecili tylko branie chłodnego prysznica, a i skąd bierzesz miso.
Kucja pozdrów znajomą, bo ulżyło mi gdy napisałaś, że chemię miała bez problemów.
-
Witam w ten bardzo wietrzny dzionek.
Elbe nie miałam żadnej rehabilitacji.Lekarz operujacy moją pierś powiedział,że nie ma takiej potrzeby.Przez pół roku było cacy, a teraz ta łapka robi się obrzęknięta.Nie jest to duży obrzęk, ale mnie niepokoi.Wykonuję ćwiczenia z płytki, którą dostałam od Amazonek.
Efekty po ćwiczeniach są,ale wystarczy że wykonam proste lekkie czynności (ścieranie kurzu,przemycie podłogi mopem,krojenie warzyw) i już widzę że ręka zmienia wygląd.
Nic nie potrafię robić lewą ręką i to jest problem.
Nie lubię siedzieć bezczynnie,a jeśli to robię to i tak łapka jest w górze i ciągle wykonuje ćwiczenia zalecane przez Amazonki.Nawet jak piszę na forum to robię przerwę i wykonuję ruchy wkręcania żarówek
Krysia65 moja znajoma z Gliwic też bierze taką chemię jak Ty.Twierdzi, że dobrze ją znosi w porównaniu z poprzednimi i ma dobre efekty leczenia.Woda w brzuchu zanikła, marker się obniżył i samopoczucie ok.Nie stosuje żadnych suplementów.
Życzę Ci,aby nie było żadnych ubocznych działań ze strony chemii!
Na temat lekarzy wolę się nie wypowiadać,bo wiele gorzkich słów bym napisała.
Adrenalina się podnosi widząc opieszałość działań naszych medyków
Trzymam kciuki i mocno wierzę że będzie dobrze.
Kasiorek a moze masz rwę kulszową? albo infekcję dróg moczowych(piasek w nerkach też daje nieżle we znaki)
Zrób badanie moczu.
Kolezanka przyniosła mi butlę soku z brzozy.Czy któraś z Was piła to cudo?
Jak przechowywać aby nie zkwaśniał? Wiem, że trzeba przechowywać w lodówce, ale po 4 dniach moze dojsć do fermentacji i wtedy jest do wyrzucenia.
Trzymajcie się Kochane Syrenki. CAŁUSKI.
-
Witajcie :) dawno mnie tu chyba nie było ale już jestem :)))
Jasiu czekam na wyniki Twoje z niecierpliwoąscią,
Aniu Sz myślę o Tobie codziennie chociaż nie piszę o tym :)
Elbe pozdrawiam kochana, ja też byłam przeziebinoa tydzień miałam okrpne katarzysko że cały czas łzy mi leciały i nie widziałam na oczy :)
Krysiu przykro mi, ja nie rozumiem czemu tak lekarze zwlekają jak marker pędzi do góry? niby to nie daje nic jak sie wdroży wcześniej leczenie, ale się z tym nie zgadzam. Jeśli jest wznowa wczesnie wykryta to nie zdąży dać przerzutów a tak to ...ech szkoda słow na nich.
Pytałam się swojej lekarki jak leczą wznowy, a ona że przede wszystkim operacja a potem chemia, chyba że wznowa jest w węzłach wtedy nie operują tylko podaja chemię.
Byłam w sobotę u swojej doktoreczki bo mnie strasznie w nocy boli lręgosłup jak leże i brzuch. I teraz nie wiem czy to brzuch od kręgosłupa czy kręgosłup od brzucha?? No i panika że cos tam może tfu tfu urosło. Po badaniu niby czysto :) ale marker muszę zrobić pod koniec miesiaca dla spokojności :) Tylko dlaczego mnie boli tak że przewrócić sie na bok nie mogę jak leżę na plecach? czyżby do d... materac? co myślicie?
Pozdrawiam wszystkie kochane moje :)))
-
PROGRAM ,PLAN ,LECZENIE,ZDROWE ODZYWIANIE ,WIARA ,NADZIEJA = NIGDY NIE JEST ZA POZNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!