Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Shushu wklejam link,który choć jest przygnębiający to jednak dotyczy wielu osób chorych na nowotwory.Nie chcę żebyś mnie źle zrozumiała ,że coś sugeruję ale myślę,że warto to przeczytać.Napisał to ksiądz Kaczkowski. http://m.deon.pl/inteligentne-zycie/z-bliska/cialo-jakich-malo/art,6,jak-umiera-cialo.html
-
Ssame stosujemy sodę. Siostra miała już 2rzuty chemii oraz chemię Hipec.Chemia - drugi rzut spowodowała zmiany neurologiczne- straciła równowagę.Trzeba ja w czasie chodu asekurować. Każda kolejna chemia mogłaby pogłębic zmiany neurologiczne.pozatym czuje sie dobrze i nie narzeka na dolegliwości.
-
Latazz Ale chcecie wrocic do chemii? Same stosujecie sode czy ktos was prywatnie nadzoruje? Czy Twoja siostra jest osłabiona? W grudniu mama jeszcze normalnie pracowała jak poszla 05.01 na zdrowotny to jest strasznie slaba :/ .
Czarownico masz racje obym sie tylko z niczym nie spoznila najgorsze ze nie mozna przewidziec nastepnego dnia. Np dzisiaj smiga nawet teraz slysze ze cos w kuchni kombinuje a jutro moze byc tak ze prześpi caly dzień
Pozdrawiam was ciepło:)
-
shushu- ja mam siostręw takiej trudnej sytuacji. Czasem się tu odzywam ale rzadko. Łapałam się różnych metod,aby nie miała 3-ciego rzutu chemii, bo to byłby koniec. W tej chwili mam rezultat taki ze spadły jej markery o 3-y punkty. W jej wypadku jest to dużo bo jest nisko markerowa. Zastosowałyśmy sodę przez 3-y miesiące + osłonę na żołądek - lakcit, hepatil na watrobe i nefrol który zapobiega tworzeniu się piasku w nerkach.Realizujemy to ponownie , bo za 3-y miesiące ma mieć kolejną kontrol. Zobaczymy czy to się powtórzy.
-
Czego byśmy nie mówiły jedziemy na tym samym wózku.Dziewczyny pada u Was śnieg?Tu sypie od rana ale topnieje.Za to góry ośnieżone :)Dzisiaj ostatni etap badań zaliczony czyli TSH I T3 T4.Marker zrobiony bo 7 go idę do onkologa więc zrobiłam przed zabiegiem żeby nie było przekłamań.Wyniki odbiorę jutro lub w poniedziałek.Mam nadzieję że będą ok.
-
Czarownica mocno trzymam kciuki za pomyślne wyniki i wierzę że takie będą ?ja dzisiaj słabiutka z łóżka wychodzę tylko do łazienki ?za oknem deszcz i śnieg ?pozdrawiam
-
Czego byśmy nie mówiły jedziemy na tym samym wózku.Dziewczyny pada u Was śnieg?Tu sypie od rana ale topnieje.Za to góry ośnieżone :)Dzisiaj ostatni etap badań zaliczony czyli TSH I T3 T4.Marker zrobiony bo 7 go idę do onkologa więc zrobiłam przed zabiegiem żeby nie było przekłamań.Wyniki odbiorę jutro lub w poniedziałek.Mam nadzieję że będą ok.
-
Zgadzam sie z Naną. To nie było sprawiedliwe. A tu pełny wywiad:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,148261,19646313,dramatyczne-wyznanie-kory-powinnam-brac-ten-lek-od-dwoch-miesiecy.html#MT
-
Cześc dziewczyny :) zmogla mnie grypa :( co prawda w miarę "łagodnie ją przechodze bo bez gorączki tylko trochę gardlo i gdzie w gardle głęboko coś siedzi, suchy kaszel i bóle mięśni. A i mam takie uczucie jakby coś mi miało dołem wypaść nie wiem czy to od grypy czy nawet nie chcę myśleć że coś innego a kontrola dopiero w Wielki Piątek. 3 marca jade do kontroli piersi i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i będzie to taki prezent z okazji że akurat 3 marca będzie 15 lat jak podjęliśmy z moim mężem decyzję że będziemy razem.:)
U Was też tak szaleje grypa? U nas od wczoraj do poniedziałku włącznie zamknięte jest pzredszkole i dwie szkoły a wczoraj popołudniu była nieczynna przychodnia bo była dezynfekcja z powodu świńskiej grypy ( uczeń z piatej klasy). Szok co taki wirus moze zrobić. Pozdrawiam i zyczę spokojnej nocy <3
-
Myślę dziewczyny że cokolwiek każda z nas myśli o Korze to i tak są to tylko własne odczucia i spekulacje.Prawda leży gdzieś pośrodku.Shushu myślę,że będziesz czuła kiedy wziąść urlop <3 Chyba nie da się powiedzieć weź teraz albo potem.To wynika raczej z sytuacji i tego jak będzie czuła się mama. <3