Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    A kto ma przepisać leki i wystawić receptę? Może to zrobić tylko lekarz psychiatra. Z uwagi na to jakie to jest forum, zakończmy tą dyskusję.
  • 9 lat temu
    Napisałam swoje zdanie na temat ankiet i miałam do tego prawo. Wpisów Pani Agnieszki nie komentuję.
  • 9 lat temu
    Moim zdaniem ten psycholog będzie onkologicznym psychologiem ,Bardzo potrzebnym :D
  • 9 lat temu
    Uważam że powinni usunąć ankietę bo nie jest to miejsce na reklamy, ankiety i tym podobne.
  • 9 lat temu
    To jej nie wypełniaj i po problemie. :D
  • 9 lat temu
    Forum czytam od dawna tylko się nie udzielałam. A konto założyłam dlatego że zirytowała mnie pani z ankietą.
  • 9 lat temu
    Psycholog nie ma uprawnień do wypisywania recept. Na forum onkologicznym Drum Spero nie są dozwolone ankiety bo skupienie jest na pomaganiu rodzinom chorych i chorym a na nie reklamach, ankietach itp.
  • 9 lat temu
    Ewikaa, mniej złości względem ludzi. Więcej otwartości. Pozwól innym decydować, czy chcą coś wypełnić, czy nie. Stres nie jest naszym przyjacielem. Więcej opanowania w życiu życzę <3
  • 9 lat temu
    Ewikaa, wybacz ironię, ale tu wszyscy zdrowi ludzie są :) Tylko tak sobie piszemy na forum, dla zabicia nudy w życiu. Pani nikogo nie nagabuje, wysłała 1(!!!!!!!!!) PROŚBĘ o wypełnienia ankiety. Nie chcesz, nie wypełniasz. Proste. Moja Mama od 4 lat choruje na raka jajnika i zawsze miała ogromne wsparcie w psychologach... Wcale nie trzeba korzystac z pomocy psychiatry.
  • 9 lat temu
    Hm na tym forum Ewiko już czytałam,że osoby wspierające nie mają się prawa wypowiadać,że trzeba je powyrzucać .Chyba to troszkę nie tak.Wszystko co służy dobru osób chorych jest potrzebne a szczególnie psycholodzy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat