Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Chciałabym w to wierzyć.Oczywiście zwraca uwagę na problem ale mnie nie przekonała...
-
Kora jest w tym momencie ambasadorem wszystkich chorych. Zwraca uwagę na problem. Jej głos zostanie usłyszany, bo jest osobą znaną. Już wiele razy w przeszłości takie wystąpienia powodowały, że coś się w służbie zdrowia ruszało. Ona nie zrobiła tego tylko dla siebie :)
-
Ja nie oglądałam a przeczytałam na fakt pl wywiad.Zniesmaczyło mnie to...Jest tysiące potrzebujących i to młodych wspaniałych ludzi a skupia się wszystko wokół Jackowskiej.
-
Ja sądzę ze na 100 % olaparib.Generalnie bardzo wszystko żenujące.Jakby chciała wzbudzając litość i ugrać coś dla siebie.To coś,to pieniądze.Pisali tam o podtrzymywaniu stanu remisji i że dedykowany jest osobom z pewnym rodzajem raka jajnika.Opis działania też wskazuje na Olaparib.
-
Garcia, trzymam kciuki! Mama dobrze znosiła taxol co tydzień. Tylko z czasem mrowienie dawało w kość.
Możliwe, że olaparib, jedna z chorych znajomych ostatnio rozważała stosowanie tego leku. Tylko właśnie koszty... Też ma mutację genu
-
kaucja, ona chyba w wywiadzie coś wspominała że ma mutacje genu. To może olaparib? Bo to chyba jest lek stosowany przy mutacjach
-
Obejrzałam ten wywiad z Korą.Szkoda, ze nie można wywnioskować jaki lek ma na myśli.
Są przecież osoby chore i zamożne i mogłyby skorzystać z takiego leku.
Pozdrawiam Was <3 <3 <3
-
Wiecie jaki lek ma na myśli Kora?
-
no właśnie kogo stac na tak drogie leczenie? ;(
-
http://teleshow.wp.pl/title,Kora-szczerze-o-walce-z-rakiem-Chemia-by-mnie-zabila,tpl,3,wid,18167333,wiadomosc.html