Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"
Witam!
Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam.
Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew.
Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi!
Małgorzata
-
Drodzy forumowicze, co się dzieje, że nikt nic nie pisze. Małgosiu, co u Ciebie, Ryś, jakie wyniki, Justyna, szukaj artykułów dalej, to daje nam nadzieję. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.Ana
-
Witam :)
Znalazłam taką informację:
http://gadzetomania.pl/2011/08/11/bialaczka-ostatecznie-pokonana-wideo
Naukowcy są na drodze do stworzenia alternatywy dla przeszczepu szpiku kostnego, która pozwoli całkowicie wyleczyć osoby chore na białaczkę, za pomocą układu immunologicznego chorego pacjenta.
Na razie na początku tych badań.
-
Droga Monys, dwa razy napisałam do Ciebie, niestety listy wracają, napisz do mnie (założyłam jeszcze jedną skrzynkę, już bez nazwiska) annaba@onet.eu
-
Do Ivo,witaj. Zbierałam czubki pokrzywy ok 10 - 15 cm, myłam, drobniutko siekałam i dodawałam do czego się dało.
Smacznego i na zdrowie. Pozdrawiam.
-
Rys do Any leukocyty 13,2 płytki 95 reszta może być na razie bez leczenia ,następna wizyta 26.09.Przepraszam jakoś dawno tu nie zaglądałem.Pozdrawiam wszystkich.
-
Ireno ale dodawałaś tylko liście czy łodygi też?
-
Też z niepokojem zadaję sobie to pytanie. Żałuję, że nie poprosiłam Jej o adres na priv.
Pozdrawiam wszystkich!
-
Witam, mam pytanie czy ktoś wie co z Hedonią?? pozdrawiam
-
Witam. Jestem po chemioterapii, leczę chłoniaka. W czasie chemii wyniki z krwi poszły ostro w dół. Przez cały maj dodawałam do jedzenia siekaną młodą pokrzywę (sałatki, twarożek itd) Hemoglobina poszła do góry być może że z powodu "pokrzywowej diety" ???
-
Słyszeliście może o pozytywnym wpływie na układ krwoitwórczy jaki ma wywierać sok z pokrzywy.