Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"
Witam!
Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam.
Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew.
Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi!
Małgorzata
-
Ciekawe co z aniawajs cos siedzi cicho.mam nadzieje ze wsystko ok z nia i jej mężem. Zastanawiam sie nie raz co z naszymi poprzedniczkami i zalozycielkami tego forum
-
Dzis hematolog wypisal mi osciadczenie o chorobie do orzecznictwa.zrobilam tez morfologie i wzielam zaswiadczenie od pulmonologa.morfologia nie ciekawa kolejne 2 tysi do przodu wbc teraz to 28.79tys i limfo 83tys. A niech to :/
-
Dziki dziewczeta za dobre slowa.zycie mnie nie rozpieszcza ale chyba potem bede nie zle balowac w niebie :D
-
Witajcie <3 <3 <3
Gosiu - to też masz się z tymi chorobami!!!
To dobrze, ze teraz ciepło, Twoje płuca odpoczną od zimna i mrozu.
Ja walczę z US i biurokracją, co jest chyba gorsze od moich chorób.
-
Witaj Kaju nie tylko z powodu PBL, jestem po wzw typu B,leczę się też w por . pulmonologicznej-masakra ;(
-
Witam po słonecznym weekendzie. Pełna energii to ja byłam dzisiaj rano, po dzisiejszym dniu w pracy już znowu jestem zmęczona i ....byle do weekendu.
Gosi, rentę masz ze wzgledu na PBL?
-
Witaj Nala :) :) Ja raczej zmęczona i zmarznięta ,wczoraj byliśmy na komunii ,była pod namiotem ;( a jutro do pracy , ja pracuję tylko na pół etatu bo mam rentę częściową . pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :) <3
-
Dzień Dobry <3 <3 <3 <3
Ja po weekendzie?
Wypoczęte? Pełne energii???
Miłego dnia kochane!!!
-
Moni przeszłaś bardzo wiele,teraz to wszystko się odwróci i musi być dobrze!!! Jesteśmy z TOBĄ <3 <3 <3
-