Tak Aniu, nasz wyjazd od 31 maja do 2 czerwca w Sandomierzu nadal aktualny. Ucieknij z mężem z nami!!!! Koleżanka musiała zrezygnować z wyjazdu a ja jeszcze nie odrezerwowałam pokoju.
U mnie dobrze, nauka w szkole dobrze mi na głowę robi. Nie ma czasu myśleć o chorobach.
Aniu błagam dbaj o siebie kochanie!!!!!!!!!!!!!
Witam wszystkich :) po bardzo długich bojach udało mi się (a właściwie nie mi samej) zarejestrować :)
Mam 28 lat (no, prawie 29 - 14 marca urodziny) i właśnie wracam z izby przyjęć instytutu hematologii, gdzie usłyszałam, że mam prawdopodobnie przewlekłą białaczkę limfatyczną (wcześniej podejrzewana szpikowa). Jednak wyniki badań mam na tyle dobre, że nie wymagam hospitalizacji. Mam się zgłosić z kartą DILO do poradni przy Chocimskiej. W sumie na ten moment nie mam większych pytań, wcześniej panikowałam przed pobytem w centrum onkologii, ale to już za mną ;) chciałam się jednak włączyć i napisać, że nawet u niespełna trzydziestolatki może być, póki co, podejrzenie PBL.
Na razie się nie stresuję, lekarka powiedziała, że nawet jeśli to to dziadostwo, to przy moich wynikach prawdopodobnie zostanie zastosowana strategia 'wait and watch'.
W sumie jedno pytanie: czy jest jakaś reguła, w jakim czasie choroba może się rozwijać? W miarę stabilne (ale złe) wyniki mam od jakichś dwóch lat.
A może ktoś z Was korzystał z przychodni przy Chocimskiej z kartą DILO i wie, jak długo jest mniej więcej kolejka?
Bardzo dziękuję za odpowiedź :) czeka mnie jeszcze kolejna wizyta w rodzinnego i próba zmuszenia go do wystawienia karty... W tym tygodniu stwierdził, że on nie może i dał mi tylko skierowanie do szpitala... A lekarka na izbie też nie mogła wystawić karty i odesłała z powrotem do internisty. Ehh ta biurokracja...
Tata ma 63 lata. W poniedziałek czeka go tomograf tez mieliście przy pbl? Biopsja węzła również w poniedziałek. Pani doktor powiedziała że tak dlugo bedzie badac poki nie dojdzie dlaczego brzuch jest tak wzdety pełen wezlow i gazów. ZastanawiAm sie czy ona czegoś innego nie podejrzewa. Ogólny stan taty ok . Ale wyniki swoje