Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • Witam wszystkich, Jestem tu nowa to mogę brzmieć trochę nieporadnie. Przewlekła białaczka szpikowa została u mnie zdiagnozowana w marcu 2014,od tego czasu przyjmuje Glivek 400mg, mieszkamy z mężem i córeczką w Anglii, podczas rozmowy z lekarzem powiedziano mi,żenie mogę zajść w ciąż. Czy mogę prosić o podpowiedź,czy ktoś ma doświadczenie,przeczytałam o przerwaniu leczenia na czas ciąży, ale może ktoś podzieli się opinią, dziękuje
  • 8 lat temu
    no to super !!! tak trzymać i będę upierać się przy swoim że można żyć bez leków, jesteś na najlepszej drodze. Wytrzymaj czas potrzebny do odłączenia leku i ciesz się wolnością. Jesteś kochana nadzieją dla reszty. Powiedz jak to zrobiłaś, bo ja też tak chcę :D :D :D
  • Retyja- Nic!!!!!! totalnie nic!!!!!!!!! Wszystko ubiła Tasigna ☺
  • 8 lat temu
    Iwoska -MMR 0,0 % to znaczy że nic nie ma, nic nie wykazuje? Czyżby wszystko wymiotło? :D
  • Madziu - coś optymistycznego dla Ciebie - ładna dziś pogoda :D :D :D :D :D :D
  • Same fajne wieści :) Mam nadzieję, że niedługo i ja napiszę coś optymistycznego :) Iwośka, Misiek - gratulacje :):):)
  • 3 tygodnie po rozpoznaniu Cml morfologię i wątrobę mam w normie. 3 tygodnie z imatinib accord 400mg. Pierwszy najtańszy lek i od razu się przyjął. Może to kogoś pocieszy kto również bierze ten lek. Pozdrawiam.
  • Iwoska - ja nadal tańczę z radości po Twoim porannym sms!!! Ale fajnie!!!
  • Gratulacje i tak trzymaj a teraz się właśnie ciesz.Pozdrawiam
  • MMR 0.0% Tańczę z radości ☺

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat