Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • Co to za specyfik ta kawa bananowa,a może przepis? Pozdrawiam
  • U nas burza, ciemno się zrobiło, ale niech pada, trawa prawie biała taka sucha. :P Tak mnie na wspomnienia wzięło.... Iwoska podziękuj mężowi za zdradzenie przepisu na kawę bananową. Teraz się właśnie z tą kawą zaprzyjaźniłam :D :D :D
  • A ja wczoraj byłam u pulmunologa. Jechałam jak na wyrok, biegunka z nerwów, opis okropny płuc w rękach miałam a tu zaskoczenie! Lekarz ocenił moją spirometrię na szóstkę! Radiolog źle odczytał moje prześwietlenie płuc. Dowiedziałam się od radiologa, że moje płuca już w pewnym miejscu umarły a tu Ci niespodzianka!!! Pulmunolog oglądał płytę z płucami i wzdychał, że takie ładne. Zatem Agnieszko, Sierotko, Iwoska - możemy nadal jeździć i gdzieś tam pomaleńku się wspinać. Co prawda jak moja kardiolog zobaczyła zdjęcia z Kazimierza - zdjęcia na tej górze, to myślałam, że mi nogi z pupy powyrywa, ale cieszyła się razem ze mną, że dałam radę. To co - teraz zjazd miał być u Darka haha
  • Iwoska - mając takiego synusia wnuków będziesz miała na pewno ślicznych :D ale masz racje, dajmy F. dorosnąć hahaha Właśnie oglądałam nasze zdjęcia z Kazimierza i tak mi się miło zrobiło :D :D :D
  • Misiek witam cię w gronie.Masz rację 50 lat to trochę mało.Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i pozytywnego myślenia
  • I tak trzymaj ☺ ja przez pierwszy miesiąc po diagnozie byłam strzępkiem człowieka ale mąż, 3 letni syn i praca postawili mnie do pionu i zamierzam doczekać wnuków ☺ chociaż w wieku 32 lat to o wnukach raczej nie powinnam myśleć ☺
  • Iwoska25-bardzo miło z Twojej strony ale chyba wszystko co chce i powinienem wiedzieć już wiem, tak mi się wydaje ;-);-). Mam pozytywne nastawienie i jeśli uda mi się pożyć jeszcze ze 20 lat to w zupełności mi wystarczy, chociaż 50 lat to jeszcze zbyt wcześnie ale jeśli trzeba to trzeba;-);-);-). Pooozdrowionka ;-);-) i do zobaczenia być może.
  • Witaj Misiek2lucky leczymy się w tej samej przychodni z tym że ja mam o 1,5 roku dłuższy staż, popieram i u mnie tez była ekspresowa diagnoza, mnie prowadzi dr Kozinska tez brałam imatinib accord i niestety bez skutku obecnie mam Tasignę, lek drugiej linii, do zobaczenia na szpitalnych i przychodniowych korytarzach :-) odezwij się jeśli potrzebujesz wiecej informacji :-)
  • Retyja-trafilem do kliniki hematologicznej w Lublinie na ulicy Staszica. Z tego co się orientuje trafiłem w bardzo do ręce, w mojej opinii zajęli się mną fachowo i bardzo szybko. W ciągu 3 dni miałem wszystko załatwione w szpitalu, podejście doktora bardzo konkretne, chyba mogę zrobić mu reklamę bo jest naprawdę w porządku, Tomasz Gromek bardzo konkretny człowiek. Zresztą cały oddział na który trafiłem był super. Teraz chodzę do przychodni obok kliniki do tego samego doktora. Póki co jestem zadowolony z opieki, gdyby nie generyki ;-);-) , bóle trochę odeszły ale teraz mam ciągle napięte bolesne mięśnie nóg, ponoć tak ma być. :-)
  • 8 lat temu
    Misiek2lucky-witaj w klubie jako najmłodszy w gronie CML. Masz dobre podejście do choroby , będzie Tobie łatwiej to strawić. :D Gdzie się leczysz ? :) :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat