Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
"."
Alizjana78, jestem w szoku!! Swój wynik odebrałam osobiście w sekretariacie na oddziale ginekologicznym, wydała mi go sekretarka z zaleceniem zgłoszenia się do ginekologa.
Owszem, o tym że wyniku nie podaje się przez telefon, to słyszałam ale nie o tym że wyniki wydawane są w określone dni-tak jak napisała Kasia73.
Kobietko, za radą Kasi, idź do ginekologa i nalegaj . Życzę Ci oczywiście dobrego wyniku.
Kasiu 73 :*, duuużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki .
Gosieńko 75, zaczynamy odliczanie razem z Wami :*
Asia28. mam nadzieję, że czujesz się ok.
Doris, pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka wszystkim zaglądającym.
-
Alizjana78, czasami jest tak, że panie w rejestracji nie mogą Ci wydać wyniku, bo wyniki wydają lekarze. Ale zawsze masz prawo wglądu w swój wynik.
Nigdy nie słyszałam, że wyniki z biopsji wydaje się tylko w określonym dniu.
Powinnaś pójść do lekarza, który Cię skierował i zażądać przynajmniej info o wyniku.
Pozdrawiam słonecznie!
-
Hej dziewczyny. Dziś poszłam do szpitala i jedyne czego się dowiedziałam to to ,że wynik jest,niestety muszę sobie poczekać do następnego wtorku do 9 rano bo wtedy są wydawane wyniki. To jakiś cyrk chyba. Ja się pytam jak oni chcą pomagać skoro najpierw czekam ponad 3 tyg za wiadomością o tym ,że jest wynik a teraz kolejny tydzień za samym świstkiem. Brak mi słów na NFZ i za co oni biorą tyle pieniędzy?
Mam nadzieje,że chociaż wynik będzie mnie zadowalał jak już go w końcu dostane.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę dużo słoneczka :))))
-
"."
Kasia73 - trzymam mocno kciuki za Twojego synka i oczywiście za Ciebie.
Doris - za Twoją córcię też trzymam kciuki. Pisz na bieżąco co i jak...
Asia28 - jeszcze zostało kciuków dla Ciebie - mam nadzieję, że pobyt w szpitalu przejdziesz szybko a wyniki będą pomyślne.
Alizjana78 - nie zapomniałam o Tobie i za Ciebie też trzymam kciuki.
Myślę o Was wszystkich!!! Naprawdę!!!
Dzisiaj byliśmy w ośrodku i złożyliśmy niezbędne dokumenty do rozpoczęcia procedury adopcyjnej. Od dnia dzisiejszego czas odliczamy już troszkę inaczej:-)))
Pozdrawiam Was bardzo słonecznie!!!
-
Asia28 dobrze napisała Ci kasia73-przypadek przypadkowi nie równy. Ja nie jestem przypadkiem z tytułu forum. Żadnych konizacji,stanów przed,złych cytologii nie miałam. Od razu kolposkopia a potem bomba atomowa. Raczysko,bez operacji,chemio i radioterapia. A na deser brachyterapia. Można powiedzieć,że jestem ofiarą własnej nonszalancji i wiary w nieśmiertelność. I tyle. A od zakończenia leczenia minęło już pięć lat.
Kasia73 w temacie koszulki,to lekarz też człowiek,musi zawsze oglądać barchany ;-)? A taka seksowna koszulka może poprawić humor na dłuuugo :-D!
Daje nam to życie w dupsko,nie ma co! Bardzo Ci współczuję z powodu choroby syna. Dziecko to dziecko,nie ważne czy ma lat 2 czy 20,zawsze przeżywamy to podwójnie. I jeszcze takie egzotyczne choróbsko! Poczytałam sobie troszkę o niej (w życiu nie słyszałam),szacun dla lekarzy że rozpoznali. Napisz co dalej z leczeniem. Uściskaj synka bardzo mocno,życzę mu duuużo zdrówka! A Tobie siły i cierpliwości! Nie dajcie się,kochani! Pisz,choć pewnie czasu za dużo nie masz. Jestem z Tobą,ściskam mocno!
Pozdrawiam! :-*
-
Koronkowa koszulka - dobre. Doris jeszcze raz powtórzę, że jestem fanką Twojego poczucia humoru.
Wyobraziłam sobie kobietkę, która przyszła w seksownej koszulce na kolposkopię i wycinki. To by się lekarze zdziwili!
Asiu28, nie analizuj co kto miał -to nie ma sensu. Dwa pozornie takie same przypadki są często inaczej leczone.
Musisz wierzyć w dobre wyniki, my wierzymy i trzymamy za Ciebie kciuki.
Alizjana78 może zadzwoń do placówki, która bada Twoje wycinki.
A u mnie znowu problemy. Mój 20- letni syn trafił parę dni temu do szpitala z krwistymi wybroczynami na nogach.
Dziś zdiagnozowano plamicę Henocha i Schonleina, chorobę autoimmunologiczną małych dzieci. Brakuje mi słów i łez.
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia!
-
Doris- kupiłam zwykłą w paski:-)))
mam do ciebie pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć twojej historii co ci było tzn wiem że miałaś chemioterapie i radioterapie...ale nigdzie nie doczytałam jak u ciebie to wyglądało czy miałaś takie wyniki jak w tytule tego wątku....wiem że może nie chcesz do tego wracać jeśli nie chcesz to nie pisz po prostu tak pytam długo już jesteś po wszystkim??
-
asia28 idź jutro,miej to za sobą,i tak Cię nie minie. Miałam łyżeczkowanie jamy macicy,troszkę mnie później bolał brzuch.
A tę koszulkę to jakąś koronkową kupiłaś;-)? Bo takie masz kosmate myśli... :-))))). Nie wiem kiedy można współżyć,ja zaczęłam dopiero pół roku,po skończonym leczeniu. Zapytaj jutro lekarkę,będziesz wiedziała na pewno.
Córa w nocy spała,ja gorzej:-(. Po dzisiejszym egzaminie jest zadowolona. Zaskoczyli ich,bo do tej pory do napisania była rozprawka a w tym roku charakterystyka. Jeszcze przeżyć jutro,i już z górki ;-)!
pozdrawiam :-*
-
Dziewczyny jednak jutro idę na pewno a boje się strasznie....ahhh
a powiedzcie mi po tych wycinkach kiedy można współżyć??....
pytam z czystej ciekawości bo mąż i tak zagranicą za 3 tygodnie zjeżdża...
-
Witam was serdecznie,nie jestem z waszego forum tylko z raka szyjki macicy,ale czasami czytam co u was i za wszystkie trzymam kciuki;)
Pisze odnośnie postu liki,a propo wakacji w borach tucholskich,polecam miejscowość swornegacie:D,właśnie z tej miejscowości pochodzę.dużo kwater agroturystycznych na każdą kieszeń i o różnym standardzie,las,jeziorka,knajpki....polecam.sama mogę również zaproponować fajne pokoje u mojej cioci.pokój z łazienką za 30zl od osoby.
Pozdrawiam serdecznie i życzę samych dobrych wyników :)