Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
"."
Hop hop! Babeczki! Nie tylko czytamy! Piszemy,piszemy! Bo nam forum zapadnie na nieuleczalną chorobę zwaną "niebyt"!
Asia28 co z wynikiem???
Nika36 życzę Ci nadal dobrego samopoczucia i hartu ducha! Ile jeszcze do końca do końca naświetlań? Wiesz już kiedy brachyterapia?
Lika,Nika36 ma rację. Nie zwlekaj,goń do lekarza. Może to nic,ale lepiej niech potwierdzi specjalista.
Gorąco pozdrawiam!
-
Po zeszlym tygodniu ze straszliwym zmeczeniem i mdlosciami,od soboty-genialnie!i aby tak sie utrzymalo :)
-
Nika36 a jak ty się czujesz??
-
Lika,lec sie skontrolowac.mnie lekarka w szpitalu niedawno instruowala,jakiekolwiek krwawienie po wspolzyciu nie ma prawa bytu i nalezy zglosic to pilnie lekarzowi.nie czekaj,dzialaj ;) ja mialam naprawde tak minimalne i od czasu do czasu,zignorowalam i klops.
-
Hej dziewczyny!
Asia mam już jedno dziecko, które ciągle dopytuje się o brata. Ale jeśli Szef -ten z góry przydzielił nam tylko jednego potomka to cóż.... z nim targować się nie da.
Pozdrawiam
-
Doris i własnie tego chciałabym uniknąć szukania rozszyfrowania wyniku po internecie...wolałabym odrazu do lekarza....
idę się wziąść za prasowanie aby nie myśleć....
miłego wieczoru
-
"."
asia28 no,spisałaś się! Też na Twoim miejscu próbowałabym jutro atakować:-). Mój wynik był po łacinie,odczytałam częściowo,wpisując frazy do komputera ;-).
Pozdrawiam!
-
Użytkownik @doris42 napisał:
"."asia28 dzwoń o wynik!!!!!
Doris dzwoniłam ale niema jeszcze babka kazała za dwa dni zadzwonić, ale ja sprobuje jeszcze jutro, bo może się uda odrazu wbić prywatnie do mojej gin na czwartek...
Powiedzicie mi czy ten wynik bedzie po łacinie?? czy normalnie napisane ?? sama odczytam co tam jest czy dopiero lekarz??
-
"."
asia28 dzwoń o wynik!!!!!
Cieplutkie pozdrowienia!
-
Lika...a staracie się o maluszka?? masz już jedno dziecko chyba nie??
Ja nie chce się nakręcać ale to jest silniejsze ode mnie, boje się wogóle myśleć co to będzie..