Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny!

Witaj alicjap858! Przykro mi ,że i Ciebie to spotkało i ciesze się ,że się do nas przyłączyłaś.
    Ja także w Irlandii od 8 lat. W jakiej części Irlandii jesteś i gdzie robiłaś badania-w Irlandii czy w Polsce? Odnośnie Twoich badań to na razie nie nakręcaj się-wiem ,że to niełatwe! Poczekaj na wyniki z wycinków, one są najbardziej miarodajne. Głowa do góry, będzie git!
    Pozdrawiam Was serdecznie!
  • 11 lat temu
    Witajcie dziewczyny jestem tu nowa ale czytam wasze forum codziennie :-) dużo jest nas.. wasze forum dodało mi troszke otuchy..U mnie zaczeło sie tak..Poszłam do Ginekologa na badanie i przy okazji zrobiłam cytologie dostałam wynik po 1,5 miesiaca i Hsil Cin 2 i zaczeło się szukanie po internecie co to za dziad siedzi we mnie.Mieszkam 9 lat w Irlandii mam 8 miesiecznego syna i świat mi sie zawalił ale trafilam na was i troszke lepiej sie poczułam..Dostałam skierowanie na kolposkopie bałam sie strasznie ale da sie przezyć pobrali wycinki do biopsji no i
    trzeba czekac od 6-8 tyg.strasznie długo ehhhhh najgorsze to czekanie! Pozdrawiam was serdzecznie.
  • 11 lat temu
    eeeeeeeeeeee....dziewczyny ..no co wy ..nie uciekamy ..po prostu chciałysmy sie zobaczyć i tam mozna podac jakies nazwiska , dane itd ...ale tu zostajemy i tu rowniez przekazywac bedziemy na biezaco co i jak

u mnie juz lepiej ..biore juz tylko poł niebieskiej tableteczki ( ketonal ) ..poleguje sobie ale mnie juz nosi ..na spacer bym poszła ....

czekam na wynik ....
  • 11 lat temu
    NO pewnie tam mozemy luzniej poklikac a tu tez bedziemy ja za tydzien musze badanka porobic i jechac do pani onkolog na macanko jak dlugo utrzymywały sie wam leukocyty ponizej normy? bo moje jeszcze w lipcu były nisko.
  • 11 lat temu
    Wydaje mi się,że pomimo powstania nowej grupy, dziewczyny nadal będą udzielały się na stronce (?)
  • 11 lat temu
    Witam dziewczyny!
    Fajny pomysł z tym FB ale z drugiej strony też czuję trochę taki żal. To forum dawało możliwość wygadania się i podzielenia drogą przez którą się przechodzi podczas tej choroby. Wiem,że wiele osób,które otrzymuje złe wyniki, podobnie jak my zaczyna szukać w necie informacji na ten temat. No i część z nich trafia na nasze forum, gdzie dowiaduje się sporo rzeczy,których nie usłyszała od lekarza oraz pocieszenia, że to się leczy. Przecież my w ten sposób tu trafiłyśmy.Może nie odbierajmy innym tej możliwości.
    Pozdrawiam Was kobietki!
  • 11 lat temu
    A mnie tam jednak jest trochę żal dziewczyny że się "zamykacie":(((
  • 11 lat temu
    Hej dziewczyny prosze was o podanie meila gdzie wysle zaproszenie z forum, abyscie nie pisaly tutaj zalozylam poczte dostartugotowi@wp.pl wiec czekam:-) zoe zawsze mozesz zmienic na fb dane poprostu na ZOE:-) forum jest tajne nikt nie widzi forum, ani kto co pisze tylko osoby dodane
  • 11 lat temu
    Dziewczyny ja tez sie na to lapie:)
    Wlasnie wczoraj dostalam ,,w spadku,, od mojej znajomej lewe konto:) wiec juz nie bede musiala zakladac,potem dane sobie tylko zmienie-zmienila mi tez maila na mojego.
    Jestem teraz pod jakims tam nazwiskiem Agnieszka Cząbier...
    Potem wstawie jakies zdjecia,ale zebysmy sie My tylko widzialy.Kurcze bo jak by ktos mnie znalazl pod takim nazwiskiem z moim zdjeciem to stwierdzili by ze calkiem w glowke mi sie juz cos porobilo:D
  • 11 lat temu
    oki

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat