Życzę wszystkim na tym forum zdrowego 2019roku, żeby nasze plany udalo się zrealizować a marzenia spełniać. Wszystkim dziewczynom z mojego wątku życzę optymizmu bo jest ogromna szansa, że to co teraz wydaje się złe niedługo okaże się wyłącznie przeszłością.
Zdrowia, zdrowia, zdrowia, zdrowia, zdrowia a cała reszta prędzej czy później się ułoży 👌 🖐🖐🖐🖐🖐🖐
Dzień dobry. Jestem tu nowa. Dziś odebrałam wynik cytologii, którego dokładnie nie przytoczę, bo lekarz powiedział, że nie może mi go dać, gdyż musi zostać w kartotece. Z tego co udało mi się zauważyć to było tam napisane między innymi :
-ECU
- atypowe komórki nabłonka płaskiego
- wskazane wykonanie Kolposkopii
I tyle tylko udało mi się przeczytać. Może bylo coś więcej, ale nie wiem.
Lekarz powiedział tylko, że trzeba zrobić kolejne badanie i dał mi skierowanie na kolposkopię. Na skierowanie napisane jest : dgz. Sil LG
Kolposkopię będę miała za 13 dni dopiero i tak się zastanawiam co oznacza taki wynik cytologii i zapis na skierowaniu Sil LG
Pozdrawiam
Barbra, nie. Dysplazja to stan przedrakowy a niskiego stopnia to inaczej Cin I , może się cofnąć sam. Kolposkopia pokaże. Do raka to bardzo daleko. Ja jestem po nawracającym cin 3, i i choć to już ostatnie stadium przedrakowe to raka u mnie nie znaleziono. Nie martw się na zapas, zrób badanie, będzie dobrze.